Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Kotimaa

Helsingin telakalla yli tuhat määrätty terveystarkastukseen – yksi kaupungin laajimmista tartuntaketjuista koko pandemian aikana

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Etelä-Suomen aluehallintovirasto määrää pakolliset terveystarkastukset Helsingin Hernesaaressa sijaitsevan Helsinki Shipyard Oy:n telakan yli tuhannelle työntekijälle koronatilanteen vuoksi.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Aluehallintoviraston mukaan tänä syksynä telakalla on todettu lukuisia koronavirustartuntoja, jotka ovat aiheuttaneet laajoja ja vaikeasti hallittavia tartuntaketjuja.

Epidemia on todettu yhdeksi laajimmista työyhteisön kautta levinneistä tartuntaketjuista Helsingissä koko pandemian ajalta.

Tarkastusten osana voidaan ottaa koronatesti. Testauksella pyritään saamaan telakan epidemiatilanne hallintaan ja katkaisemaan tartuntaketjut.

Terveystarkastukset järjestää Helsingin kaupunki.

Aiemmin tarkastuksia on määrätty myös Rauman ja Turun telakoille.

Suurin osa telakalla työskentelevistä on alihankintayhtiöiden työntekijöitä. Aluehallintoviraston mukaan epidemian hallinta on ollutkin haasteellista telakan suuren alihankkijamäärän ja työntekijöiden vaihtuvuuden vuoksi.

Myös matalan rokotuskattavuuden maista tulleiden työntekijöiden määrä on hankaloittanut tilanteen hallintaa.

-  Pakollisilla terveystarkastuksilla tavoitellaan erityisesti sitä, että uusien työntekijöiden koronavirustartunnat saataisiin tietoon mahdollisimman aikaisin ja tartuntaketjut katkaistua siten ennen niiden laajempaa leviämistä, toteaa Etelä-Suomen aluehallintoviraston aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen tiedotteessa.

Päätös pakollisista terveystarkastuksista perustuu tartuntatautilakiin ja on voimassa huomisesta alkaen tammikuun loppuun asti.

Aluehallintoviraston mukaan pakollisia terveystarkastuksia telakalla tulee voida jatkaa, kunnes epidemia on saatu hallintaan.

Aiemmin tässä kuussa aluehallintovirastot ovat määränneet pakollisia terveystarkastuksia myös Satakunnassa Rauman telakalle ja Varsinais-Suomessa Turun telakan työmaille.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE