Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Hizbollah vastasi komentajansa tappamiseen mittavalla raketti-iskulla

iStock
Hizbollahin ja Libanonin liput. Kuvituskuva.

Libanonissa toimiva ääriliike Hizbollah sanoo vastanneensa raketti-iskulla korkea-arvoisen komentajansa tappamiseen.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Libanonin asevoimien lähteet sanoivat aiemmin, että Israel olisi tappanut tärkeän Hizbollah-järjestön komentajan tiistaisessa iskussa Etelä-Libanoniin.

Asiasta kirjoittavan israelilaislehti Haaretzin mukaan Israelin asevoimat kertoi keskiviikkona puoliltapäivin, että Libanonista oli ammuttu jo 170 rakettia Israelin puolelle.

Hizbollahin mukaan kyseessä on sen massiivisin raketti-iskujen sarja sitten viimeisimmän konfliktin alkamisen.

Iskut osuivat myös tehdasrakennukseen Sassan kibbutsilla Pohjois-Israelissa, lehti kertoi, mutta mahdollisista muista tuhoista ei vielä ollut tietoa.

Israelin hätäkeskuslaitos MDA:n alustavien tietojen mukaan iskuista ei aiheutunut loukkaantumisia. Uutistoimisto AFP kertoi, että meneillään olevasta helleaallosta ja kuivuudesta johtuen iskut sytyttivät useita pensaspaloja molemmin puolin rajaa.

Israelin armeijan mukaan rakettien ampumiseen käytetty heitin onnistuttiin paikantamaan ja tuhoamaan.

HIZBOLLAH kertoi surmatun komentajan olleen vuonna 1969 syntynyt Sami Abdallah, joka tunnettiin myös nimellä Abu Taleb. Lähteiden mukaan komentaja oli järjestön korkea-arvoisin surmansa saanut sitten Gazan sodan alun.

Iskussa, joka tehtiin noin viidentoista kilometrin päähän Israelin rajasta, kuoli myös kolme muuta ihmistä.

Haaretz kertoi Hizbollahiin liittyvän Al Akhbar -lehden mukaan, että iskussa Israelin kolme lennokkia osuivat kerrostaloon Jwayan kylässä, jossa komentaja oli oleillut. Lehden mukaan Hizbollah aikoisi iskun myötä ulottaa iskujaan syvemmälle Israeliin kuin tähän mennessä.

Israel ja Iranin tukema Hizbollah ovat tulittaneet toisiaan Libanonin raja-alueella lähes päivittäin sodan alkamisen jälkeen. Raja-alueen yhteenotoissa on saanut uutistoimisto AFP:n mukaan surmansa yli 450 ihmistä. Israelin viranomaisten mukaan 15 armeijan sotilasta on kuollut yhteenotoissa.

Kymmenet tuhannet ihmiset raja-alueella ovat joutuneet jättämään kotinsa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE