Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

HS: hallitus hakee jopa 2 miljardin säästöjä eläkeuudistuksesta

iStock

Hallitusneuvotteluissa haettavasta julkisen talouden kuuden miljardin sopeutuksesta kahden miljardin osuutta haetaan eläkejärjestelmän uudistuksesta, kertoo Helsingin Sanomat lähteidensä pohjalta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

HS:n mukaan neuvotteluissa kaavaillaan asiasta tehtävänantoa työmarkkinajärjestöille.

Uudistuksen uskotaan säästävän pitkällä aikavälillä jopa noin kaksi miljardia euroa, mutta kirjauksesta ei vielä ole sopua ja summa voi HS:n mukaan olla lopulta pienempi.

Eläkeuudistuksen sisältö kuuluu lähtökohtaisesti työmarkkinajärjestöjen tontille, mutta hallitus voi asettaa reunaehdoksi julkisen talouden vahvistamisen.

Valtiovarainministeriö on ehdottanut eläkkeen karttumisen lakkauttamista tutkinnoista ja työttömyyden ajalta, leskeneläkkeiden rajoittamista ja kansaneläkkeiden leikkaamista pientä työeläkettä saavilta.

HALLITUKSEN muodostaja, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kertoi eilen illan tiedotustilaisuudessa, että puheenjohtajapöydässä kuultiin pari viikkoa sitten eläkejärjestöjä näiden näkemyksistä eläkejärjestelmän tilasta ja kestävyydestä.

– Miten järjestelmän kestävyys taataan myös tulevaisuudessa, totta kai sillä on merkitystä myös julkiselle taloudelle. Jokaisen hallituksen on huolehdittava, että se kestää, hän totesi avaamatta millaista kirjausta mahdollisesti olisi tulossa hallitusohjelmaan.

Orpo kehaisi vuonna 2017 tehtyä eläkeuudistusta niin hyväksi, että akuuttia painetta eläkejärjestelmän uudistukselle ei ole.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE