Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Työmarkkinat

HS: Lääkäriliitossa tehtiin alustava päätös poliittisiin mielenilmauksiin osallistumisesta

iStock

Lääkäriliitossa on tehty alustava päätös osallistua tarpeen tullen poliittisiin mielenilmauksiin, jos keskusjärjestö Akava tai liittoa edustava pääsopijapuoli Juko sellaisia järjestää, Helsingin Sanomat uutisoi.

Demokraatti

Demokraatti

Lääkäriliiton hallituksen puheenjohtaja Niina Koivuviidan mukaan päätös tehtiin, koska keskusjärjestö Akava on tiedustellut jäsenliitoiltaan valmiutta mielenilmaisuihin.

HS:n mukaan Lääkäriliiton hallitus kysyi valtuutusta liiton 60-jäseniseltä valtuuskunnalta, ja valtuuskunta antoi luvan osallistua Akavan ja Jukon järjestämiin päivän mittaisiin mielenilmaisuihin. Lääkäriliitto ei HS:n mukaan ole lähdössä poliittisiin työtaisteluihin itsenäisesti.

HS:n mukaan päätös on poikkeuksellinen, koska useimmat lääkärit ovat virkasuhteessa, eivätkä he saa valtion virkaehtosopimuslain mukaan osallistua poliittisiin työtaisteluihin. Työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskinen sanoo lehdelle, että vapaa-aikana virkamiehelläkin on oikeus osoittaa poliittisesti mieltä, mutta ulosmarssit on Koskisen mukaan kielletty.

Lääkäriliiton Koivuviita sanoo HS:lle liiton tiedostavan, mikä on poliittisena mielenilmaisuna mahdollista ja mikä ei.

– Viime kädessä päätökset tehdään sitten, kun kuullaan mitä Akava tai Juko ehdottavat, hän sanoo lehdelle.

Koivuviidan mukaan maan hallituksen esityksiä pitää saada muutettua, mutta hallitukseen ”ei ole edes keskusteluyhteyttä”.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE