Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

HS: Stubbin kansliapäälliköksi nousemassa Valtosen ja Häkkäsen valtiosihteeri

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Alexander Stubb.

Valtiosihteeri Lauri Tieralasta on tulossa seuraavan presidentin Alexander Stubbin kansliapäällikkö. Asiasta kertoi maanantaina Helsingin Sanomat (HS).

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

HS:n tietojen mukaan Tierala on määrä nimittää presidentin esittelyssä keskiviikkona. Kansliapäällikkö johtaa presidentin lähimpien neuvonantajien ryhmää eli kabinettia.

Tierala toimii tällä haavaa ulkoministeri Elina Valtosen (kok.) ja puolustusministeri Antti Häkkäsen (kok.) valtiosihteerinä. Hänen nimensä on noussut esiin julkisissa spekulaatioissa, joissa on pyöritelty Stubbin kabinetin kokoonpanoa.

Esimerkiksi Yle kertoi viime viikolla, että Tierala on “vahvoilla” Stubbin kabinetin johtoon. Tieralan nimi mainittiin myös STT:n jutussa 12. helmikuuta, kun yliopistotutkija Johanna Vuorelma Helsingin yliopistosta väläytti Tieralaa yhdeksi mahdolliseksi Stubbin kabinetin jäseneksi.

Tierala nimitettiin Valtosen ja Häkkäsen valtiosihteeriksi viime kesänä. Hän siirtyi virkaan Euroopan digitaalisen median seurantakeskuksen ohjelmajohtajan tehtävästä.

Tierala on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE