Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

HU:n gallup povaa SDP:lle lisäpaikkaa Helsingistä

iStock

SDP on lähellä lisäpaikkaa Helsingin vaalipiirissä ensi kuun eduskuntavaaleissa. Helsingin Uutisten tuoreen gallupin mukaan SDP olisi saamassa neljä kansanedustajaa Helsingistä.

Demokraatti

Demokraatti

Eniten paikkoja olisi viemässä kokoomus, kaikkiaan kuusi. Sen sijaan vihreät on menettämässä yhden paikan.

Mikäli kysely toteutuisi tällaisenaan, tulos olisi kokoomuksellekin sikäli karvas, ettei se kasvavasta kannatuksesta huolimatta saisi lisäpaikkoja. Sen sijaan kristillisdemokraattien, keskustan ja korjausliikkeen vaaliliitto on saamassa yhden paikan, joka veisi kokoomuksen tavoitteleman lisäpaikan.

SDP:n nykyisistä helsinkiläisistä edustajista Erkki Tuomioja jättää eduskunnan, mutta Tuula Haatainen ja Eveliina Heinäluoma hakevat jatkoa.

Tutkimuksen on tehnyt Etelä-Suomen Media Oy:n toimeksiannosta Tietoykkönen Oy. Tutkimuksen virhemarginaali kaikkien vastaajien osalta on 3,1 prosenttiyksikköä, kannatusarviossa 3,3 prosenttiyksikköä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE