Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

“Irvokasta, vilunkiveikot pärjäävät” – Filatov nostaa esille firman, jonka yksi omistaja on PS-poliitikko

Jukka-Pekka Flander/SDP

Ulkomaisen työvoiman väärinkäyttö syö hyväksyntää työperäiseltä maahanmuutolta, kansanedustaja Tarja Filatov (sd.) muistuttaa.

Demokraatti

Demokraatti

Tällaiset käytännöt uhkaavat levitä hänen mukaansa muuhunkin työelämään.

– Samalla ne vääristävät yritysten välistä reilua kilpailua. Vilunkiveikot pärjäävät ja vastuullisesti toimivat yritykset häviävät kilpailutuksissa, Filatov toteaa tiedotteessa.

Hän sanoo itse kannattavansa työperäistä maahanmuuttoa, koska Suomessa on pula työvoimasta.

– Mutta vielä tiukemmin kannatan reiluja työehtoja, niiden parempaa valvontaa ja kovempia rangaistuksia rikkomuksista.

FILATOV viittaa Helsingin Sanomien kirjoitukseen siitä, miten firmat käyttävät hyväkseen ulkomaista työvoimaa. Jutun mukaan omistajilla on kaksi siivousalan firmaa ja samat työntekijät tekevät työtä molemmille. Ylityökorvauksia ei makseta, vaikka työpäivät venyvät, koska kyseessä on eri firmat. Lomaa osa työntekijöistä ole pitänyt muutamaan vuoteen.

– Tällainen työaikalain kiertäminen on väärin. Laki on tarkoitettu työntekijän suojaksi ja levon turvaamiseksi. Virallisesti tällaiseen väärinkäytökseen on vaikea päästä kiinni, jos työntekijä sanoo itse olevansa suostuvainen tuplatyöhön, Filatov pohtii.

TÄYSIN toisenlaisen työkulttuurin maista tulevat ihmiset suostuvat hänen mukaansa pitkiin päiviin ja heikkoihin työoloihin eri syistä. Heidän omassa maassaan työaikalait eivät välttämättä säätele työaikaa. Köyhyys pakottaa ympärivuorokautiseen työhön. Usein taustalla on myös syy auttaa läheisiään. Ihmiset haluavat kerätä rahaa kotimaahansa jääneille sukulaisilleen.

– Irvokasta jutussa on, että yritysten yksi omistaja on perussuomalainen poliitikko. Puolue vastustaa työperäistä maahanmuuttoa, mutta omassa elämässä sen edustajat käyttävät ihmisten heikkoa asemaa härskisti hyväkseen. Jos lain kirjain sallii esimerkin mukaisen veivaamisen, kirjainta on muutettava. Lain henki ei sitä salli, Filatov painottaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE