Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Jani Ylälehto on eronnut tehtävästään – “Kun sen menettää, menettää liikaa”

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Kuljetusalan yrityksiä edustavan Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n puheenjohtajana toiminut Jani Ylälehto on eronnut tehtävästään, liitto kertoo.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Puheenjohtajan tehtäviä hoitaa tästä päivästä alkaen Jari Välikangas.

Ylälehto perustelee eroaan luottamuksen menettämisellä ja sanoo olevansa äärimmäisen pahoillaan virheestään sekä sen aiheuttamasta mainehaitasta.

-  Luotettavuus on äärimmäisen tärkeä arvo. Kun sen menettää, menettää liikaa. Olen tavattoman ylpeä järjestöstämme. Jäsenemme ansaitsevat järjestön, josta he voivat olla yhtä ylpeitä kuin minä, Ylälehto kirjoittaa järjestön verkkosivuilla julkaistussa tekstissä.

Puheenjohtajan tehtävät vastuulleen ottava Välikangas, 65, on ollut SKALin ensimmäinen varapuheenjohtaja vuodesta 2020 ja hallituksessa vuodesta 2015. Lisäksi hän toimii hallituksen puheenjohtajana kuljetusliike Jari Välikangas Oy:ssä.

YLÄLEHTO kärysi ratista viime elokuussa Kauhavalla Etelä-Pohjanmaalla. Hän kertoi viime viikolla STT:lle puhaltaneensa tapahtuma-aamuna alkometriin sallitun lukeman ja odottaneensa vielä pari tuntia ennen ajamaan lähtöä. Hän kertoi olleensa yllättynyt, kun rattijuopumuksen raja kuitenkin ylittyi.

Ylälehto sai rattijuopumuksesta syyttäjän rangaistusmääräyksen mukaan 45 päiväsakkoa, mistä koitui hänen tuloillaan maksettavaa 2  430 euroa. Hän ei kertonut saamastaan rangaistuksesta SKALin muulle johdolle.

Ylälehto kirjoittaa olevansa pahoillaan siitä, että ei oma-aloitteisesti kertonut asiasta liitolle.

-  Minun olisi lisäksi pitänyt ymmärtää, että tehtävässä, jossa toimin, ei tällaisia virheitä tehdä yksityishenkilönä.

Keski-Suomessa Pihtiputaalla asuva Ylälehto toimi SKALin puheenjohtajana vuodesta 2020.

Simu Perälä/STT

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE