Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Urheilu

Jo neljännellä urheilijalla tartunta – Järjestäjät vakuuttavat: ”Olympiakylä on turvallinen paikka asua”

LEHTIKUVA / AFP Behrouz Mehri

Tokion kesäolympialaisten järjestäjät hillitsivät kisoihin liittyviä koronapelkoja, vaikka kisojen olympiakylässä todettiin maanantaina jälleen yksi tartunta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Tshekkiläisen beach volley -pelaajan Ondrej Perusicin koronatesti osoittautui positiiviseksi, kun sunnuntaina tartunnat todettiin Etelä-Afrikan miesten jalkapallojoukkueen kahdella pelaajalla ja videovalmentajalla.

–  Kansainvälinen olympiakomitea ja kisajärjestäjät ovat vakuuttuneita siitä, että olympiakylä on turvallinen paikka asua. Tärkeintä on se, miten reagoimme positiivisiin tapauksiin, olympiajärjestäjiä edustava Masa Takaya sanoi.

Olympiakylään majoittuu kisojen aikana enimmillään 6  700 urheilijaa ja kisavirkailijaa.

Takayan mukaan Japanissa on todettu nyt 61 koronatartuntaa, jotka liittyvät perjantaina alkaviin olympialaisiin. Hän muistutti, että tartuntamäärä on pieni, kun sitä vertaa jo tuhansiin kisaväelle tehtyihin testeihin.

–  Emme voi sanoa, ettei olympialaisissa tule enää positiivisia tapauksia, sillä tässä projektissa on mukana valtava määrä ihmisiä. Mutta (olympiakylän) positiivisuusasteessa ei ole merkittävää nousua muihin paikkoihin verrattuna.

Urheilijat testataan olympialaisissa päivittäin. Lisäksi urheilijoita kehotetaan huolehtimaan turvaväleistä ja pitämään maskeja, ellei urheilija kilpaile, syö tai nuku.

Toyota ei näytä televisiossa kisoihin liittyviä mainoksia.

Olympialaisten järjestäjät saivat kisavalmistelujen loppusuoralla myös toisen takaiskun, kun kisojen pääyhteistyökumppaneihin kuuluva Toyota kertoi, ettei se aio näyttää televisiossa kisoihin liittyviä mainoksia.

Autojätin edustajat eivät myöskään osallistu perjantain avajaisiin, jotka järjestetään uutukaisella mutta tyhjyyttä kumisevalla Tokion kansallisstadionilla.

–  Nämä ovat muuttumassa olympialaisiksi, jotka eivät saa ymmärrystä katsojilta, Toyotan virkamies Jun Nagata sanoi.

Japanilaisen sanomalehden Asahi Shimbunin viimeisimmän kyselyn mukaan 55 prosenttia vastaajista vastusti olympialaisten järjestämistä. Kisojen järjestämisen puolella oli 33 prosenttia vastaajista.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE