Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Jos Miapetra Kumpula-Natri valitaan eduskuntaan, hänen paikkansa EU-parlamentissa voi ottaa “yllätyskortti”

SDP:n europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri lähtee ehdolle eduskuntavaaleihin. Uudenmaan sosialidemokraatit nimesi Kumpula-Natrin ehdokkaakseen torstai-iltana.

Rane Aunimo

Demokraatti

Kumpula-Natri on ollut europarlamentaarikkona vuodesta 2014 lähtien. Aiemmin hän toimi 11 vuotta kansanedustajana ja edusti tuolloin Vaasan vaalipiiriä.

Jos Kumpula-Natri valitaan nyt eduskuntaan, syntyy tilanne, jossa hänen paikkaansa europarlamentissa voisi ottaa joku muu kuin toinen sosialidemokraatti.

Eurovaaleissa 2019 Kumpula-Natri meni kolmantena ehdokkaana läpi sosialidemokraateista ja ensimmäiselle varasijalle jäi Satu Taavitsainen, entinen kansaedustaja.

Taavitsainen ilmoitti tammikuussa hakeutuvansa Liike nytin jäseneksi ja olevansa ehdokkaana sen listoilta kevään eduskuntavaaleissa.

Jos Kumpula-Natri valitaan eduskuntaan, Taavitsainen päättää, ottaako hän paikan EU-parlamentista, riippumatta hänen vaalituloksestaan eduskuntavaaleissa.

– Kyllä se on se Taavitsainen eli mennään sen vaalituloksen mukaan, vaalijohtaja Arto Jääskeläinen vahvistaa Demokraatille.

Lisää aiheesta

Merkitystä ei siis ole sillä, että Taavitsainen on vaihtanut joukkuetta.

– Se menee eduskuntavaaleissakin näin. Sitä voi verrata esimerkiksi siihen, että kun eduskunnassa tulee puoluesiirtymiä, jos yksittäisiä ehdokkaita siirtyy, niin peruspuoluetuki jää sille puolueelle, mistä lähdettiin ihan sen vaalituloksen mukaan.

Taavitsainen voi toki jättää EU-paikan ottamatta, jolloin SDP:n listalla olisi seuraavana Mikkel Näkkäläjärvi.

Suomen nykyisistä EU-parlamentaarikoista huhtikuun eduskuntavaaleissa ovat ehdolla myös perussuomalaisten Laura Huhtasaari ja vihreiden Alviina Alametsä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE