Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Jos Veikkauksen edunsaajien rahoitustaso nousee, ministeri Lepän mukaan myös hevoskasvatukseen ja hevosurheilulle on annettava siivu

LEHTIKUVA / RONI REKOMAA
Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.).

Hallituksen johtoviisikko pohtii huomenna uudelleen rahapelituottojen vähenemisestä johtuvaa kompensaatiota edunsaajille ensi vuonna. Kohu etenkin kulttuurin alan rahoituksen vähenemisestä on vellonut Suomessa nyt muutaman päivän.

Johannes Ijäs

Demokraatti

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on sanonut, että SDP:n haluavan, että kulttuurileikkaukset perutaan.

– Myös muiden järjestöjen ja edunsaajien tilanteeseen on haettava ratkaisua, hän on todennut.

Suomessa arpajaislaki määrittää Veikkaus-avustusten käyttöä. 53 prosenttia ohjautuu opetus- ja kulttuuriministeriön kautta kulttuurille, tieteelle, urheilulle ja nuorisotyölle. Sosiaali- ja terveysministeriön kautta puolestaan sote-järjestöille menee 43 prosenttia.

Tämän lisäksi hevoskasvatukseen ja hevosurheilulle maa- ja metsätalousministeriön jakamana ohjataan rahasta neljä prosenttia.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) toteaa pitävänsä selvänä, että mikäli viisikko pohtii uudelleen kompensaatiota, kaikkia edunsaajia on kohdeltava samalla tavalla. Eli käytännössä, jos pottiin on tulossa lisää rahaa, Lepän mukaan sitä pitää tulla myös hevoskasvatukseen ja hevosurheilulle arpajaislain mukaisessa prosentuaalisessa suhteessa.

– Meillä on se perusjako siellä olemassa ja sen mukaan pitää mennä, jos jotain uutta pohdintaa siinä tehdään. Se on sitten viisikon asia.

Lisää aiheesta

Leppä kaipaa poliittiseen toimintaan yhtäälä pitkäjänteisyyttä:

– Sen takia kaikki semmoinen poukkoilu on huonosta.

Toisaalta hän on valmis uudelleenarviointiin:

– Minusta pääministeri sanoi hyvin, että jos tehdään huonoja päätöksiä, niitä voidaan arvioida aina uudelleen. Minä jätän nyt viisikon arvioitavaksi asian.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE