Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Juhlaraha-gate jatkuu – Rahapaja pahoittelee aiheuttamaansa mielipahaa

Juhlarahoja ei oltu vielä julkaistu. Ne olivat ainoastaan ennakkomarkkinoinnissa. Kuva on ruutukaappaus Suomen rahapajan Mint of Finland -Instagram-tililtä, jossa kuva Itsenäisyyden vuosikymmenet -juhlarahasarjan kolikoista.

Suomen Rahapaja kertoo tiedotteessa olevansa omalta osaltaan hyvin pahoillaan kaikesta mielipahasta, jota juhlarahasarjan kuvat ovat aiheuttaneet.

Rahapajan lyömä Itsenäisyyden vuosikymmenet -rahasarja on aiheuttanut tänään kohua. Sarjan ensimmäisessä osassa oli kuva kansalaissodan aikaisesta teloituksesta. Kolikon toisella puolella oli vuonna 1938 valmistuneen Olympiastadionin torni.

Valtiovarainministeriö oli hyväksynyt rahoja koskevan asetuksen, mutta kumosi sen tänään. Rahoja ei siis lyödä eikä lasketa liikkeelle.

Kun asetus on kumottu, juhlarahoja ei enää ole oikeudellisesti olemassa.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) kommentoi aiemmin tänään: ”En kiinnittänyt riittävää huomiota asetuksen visuaaliseen suunnitelmaan, vaan luotin juhlarahalautakunnan esitykseen. Pahoittelen tapahtunutta. Tämä asetus kumotaan ja kokonaisuus harkitaan uudelleen.”

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE