Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Jussi Halla-aho kuittaa filippiiniläishoitajista puhuneelle Timo Soinille Ylellä: ”Hyvin kyseenalaista”

Lehtikuva

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo, että ulkoministeri Timo Soinin (sin.) ajatus filippiiniläisten hoitajien tuomisesta Suomeen ratkaisemaan vanhustenhoidon ongelmia on huono.

Rane Aunimo

Demokraatti

Halla-aho otti asiaan kantaa Ylen Ykkösaamussa lauantaina.

– Niin sanottu työvoimapula hoiva-alalla kuten monella muullakin alalla tarkoittaa käytännössä sitä, että on pula halpatyövoimasta. Kuten sanottua huono palkkataso ja työn suuri kuormittavuus johtuu liian alhaisesta henkilöstömäärästä. Se tekee alasta ei-haluttavan ja ihmiset, joilla on koulutus alalle, menevät usein muihin töihin tai lähtevät ulkomaille paremman palkan perässä.

– Minun mielestäni on hyvin kyseenalaista se, että pyritään ratkaisemaan ongelmaa tuomalla halpatyövoimaa Suomeen, koska halpatyövoima tietysti omalta osaltaan pitää palkkoja matalalla ja se on halpatyövoiman maahantuonnin tarkoituskin. Eihän filippiiniläinen hoitaja tule yhtään sen enempää liian pienellä palkalla toimeen Suomessa kuin suomalainenkaan.

Halla-ahon mukaan köyhistä maasta tulevien ihmisten ensisijainen tavoite on usein päästä korkeamman elintason maahan ja he ovat näin valmiita ottamaan vastaan työtä kurjallakin palkalla.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE