Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Ulkoministeri Timo Soini: Suurlähetystö Filippiineille ja lisää filippiiniläisiä Suomeen – “Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku”

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) haluaa, että Suomen seuraava suurlähetystö avataan Filippiineillä.

Demokraatti

Demokraatti

“Maidemme välit ovat hyvät ja niitä pitää edelleen syventää käytännön yhteistyöllä. Hoitohenkilökunnan rekrytointi on hyvä kärkihanke taloudellisen yhteistyön ohella. Työperäinen maahanmuutto voi olla myös järkevää. Filippiinien kanssa se olisi juuri sitä. Molemminpuoleista hyötyä.”

Soini kirjoittaa asiasta verkkosivuillaan.

“Minusta olisi viisasta tiivistää ja laajentaa yhteistyötä Filippiinien kanssa. Sekä yleisesti että erityisesti. Ulkoministeripestini lähestyy vääjäämättä kohti päätepistettä, Suomen asian edistäminen ei kuitenkaan lopu siihen.”

Soini kytkee asian vanhustenhoidon kotimaisiin ongelmiin.

“Syntyvyys laskee ja elämme pitempään. Tämä yhtälö vaatii toimenpiteitä. Tarvitsemme lisää hoivaavia käsipareja, etupäässä kotimaasta mutta myös ulkomailta. Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku. Meillä on jo nyt jonkin verran filippiiniläistä hoitohenkilökuntaa. He ovat työteliäitä, hyvää väkeä, joka tekee työnsä korkealla moraalilla.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE