Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Kansanedustaja: Tämä viikko eduskunnassa on ollut pöyristyttävä – “Ideologista köyhien kiusaamista”

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Vasemmistoliiton kansanedustaja Laura Meriluoto on julkaissut suorasanaisen päivityksen viestipalvelu X:ssä.

Demokraatti

Demokraatti

Meriluoto on sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen. Valiokunnassa on käsitelty toimeentulotuen heikennyksiä monin paikoin kireissäkin tunnelmissa.

Meriluoto kirjoittaa, että viikko eduskunnassa on ollut pöyristyttävä.

– Hallituspuolueiden edustajista on paistanut läpi täysi piittaamattomuus ja myös hämmentävä tietämättömyys siitä, millaisia seurauksia heidän ajamillaan kiristyksillä, jotka ovat olleet jopa alkuperäistä hallituksen esityksiä tiukempia, voi ihan oikeille ihmisille olla.

– Sen sijaan joku on käynyt surkuttelemassa medialle sitä, että näiden käsittelyn takia voi joutua olemaan pois pikkujouluista. Missä on tällaisten ihmisten suhteellisuudentaju? Jo nämä parhaillaan käsittelyssä olevat leikkaukset itsessään tuntuvat musertavilta, Meriluoto sanoo.

Vasemmistoliiton edustajan mukaan lähes yhtä pahalta tuntuu myös hallituksen kansanedustajien osoittama välinpitämättömyys.

– Valiokunnalla olisi ollut mahdollisuus ja velvollisuus asiantuntijakuulemisten perusteella muokata hallituksen surkeasti valmisteltua esitystä toimeentulotuesta paremmaksi. Sen sijaan he valitsivat ajaa tähän jopa vielä tiukempaa linjaa osaamatta kuitenkaan perustella miksi. En osaa tulkita tätä miksikään muuksi kuin ideologiseksi köyhien kiusaamiseksi, jonka rinnalla pikkujoulujen jääminen välistä ei kuulosta kovin pahalta kohtalolta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE