Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Kansanedustajat lukevat saamiaan viestejä – vasemmistoliitto: ei kyse jarrutuskeskustelusta

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Kuvassa Veronika Honkasalo ja Li Andersson.

Eduskunta keskustelee tänä iltana asumistuki- ja muista sosiaaliturvaleikkauksista.

Demokraatti

Demokraatti

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä sanoo tuovansa kansalaisten äänen istuntosaliin ja kertovansa oikean elämän esimerkein, miten suurta tuhoa kohtuuttomat leikkaukset tulevat toteutuessaan aiheuttamaan suomalaisessa yhteiskunnassa.

– Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä on saanut nelinumeroisen määrän viestejä järkyttyneiltä duunareilta, työttömiltä, opiskelijoilta, omaishoitajilta, pitkäaikaissairailta ja muilta pienituloisilta suomalaisilta, joiden toimeentuloa hallitus on leikkaamassa jopa sadoilla euroilla kuukaudessa tällä leikkausesityksellä, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoi eduskunnassa tänään.

Asumistuen leikkaus voi viedä yksin asuvalta jopa 200 euroa kuukaudessa, ja perheiltä lähes 400 euroa kuukaudessa. Omistusasujilla leikkaukset ovat vielä rajumpia.

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) lupasi toukokuussa, ettei keneltäkään leikkauksista huolimatta vaadita kohtuuttomia, Andersson muistuttaa. Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) puolestaan on kuvaillut vaikutuksia “maltillisiksi”.

– Yli kolmasosa asumistukea saavista työntekijöistä tulee menettämään tuen kokonaan. Tuhannet suomalaiset tulevat menettämään kotinsa ja ylisukupolvinen köyhyys lisääntyy ja syvenee. Onko tämä kohtuullista tai maltillista, Andersson kysyi.

VASEMMISTOLIITON kansanedustajat lukevat tänään istuntosalissa suomalaisilta saamiaan viestejä siitä, miten asumistuen leikkaaminen vaikuttaa heidän elämäänsä.

– Toivon, että etenkin hallituspuolueissa kuunnellaan tätä viestiä, Andersson sanoi.

Luettavia viestejä on paljon, mutta vasemmistoliiton eduskuntaryhmä painottaa, ettei ole kuitenkaan käymässä jarrutuskeskustelua.

– Haluamme alleviivata sitä, kuinka tuhoisasta asiasta suomalaiselle yhteiskunnalle on kyse. Historiallisen kovia leikkauksia ollaan tekemässä asiantuntijatiedosta välittämättä ja ilman suurta mediahuomiota.

Leikkauksen kohteeksi joutuvien pienituloisten suomalaisten ääni ei vasemmistoliiton mukaan ole keskustelussa kuulunut.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE