Politiikka

”Kehno ehdotus” – Demariopiskelijat: Asumistuki voi laskea yli 80€

LEHTIKUVA / Aku Häyrynen
LEHTIKUVA / Aku Häyrynen
LEHTIKUVA / Aku Häyrynen

Sosialidemokraattiset opiskelijat Sonk pitää hallituksen julkaisemaa esitystä asumistuen muuttamisesta kehnona ehdotuksena, joka jättäisi monet opiskelijat entistä hankalampaan asemaan.

Hallituksen lausuntokierroksella olevan esityksen mukaan kimppa-asunnossa asuvan asumistuki olisi jatkossa 80 prosenttia yksinasujan tuesta. Samanlainen leikkaus koskisi myös alle 20 neliön yksiöiden asukkaita. Muutos euroissa, esimerkiksi Helsingissä, tarkoittaisi enimmillään tuen laskua noin 406 eurosta 325 euroon.

Sonk huomauttaa, että leikkaus osuisi erityisesti opiskelijoihin, joilla kimppa-asuminen on yleistä, mutta joilla mahdollisuutta saada toimeentulotukea vuokramenoihin ei yleensä ole.

Opiskelijoiden kulujen kasvattaminen ja tulojen vähentäminen on huono yhtälö.

– Erikoinen ehdotus hallitukselta. Opiskelijat siirrettiin vasta yleisen asumistuen piiriin, ja nyt heiltä ollaan jo leikkaamassa. Esitys käytännössä kannustaa opiskelijoita hankkimaan kalliimpia yksiöitä, joiden kysyntä on jo valmiiksi korkea, Demariopiskelijoiden puheenjohtaja Jesse Jääskeläinen arvioi.

Sonk on huolissaan siitä, että opiskelijat joutuisivat kattamaan lisäkustannukset jo valmiiksi alennetulla opintotuella, lainalla tai käymällä töissä opintojen ohella.

– Samaan aikaan keskustellaan siitä, kuinka opiskelijoiden tulisi valmistua tavoiteajassa. Opiskelijoiden kulujen kasvattaminen ja tulojen vähentäminen on huono yhtälö tämän tavoitteen saavuttamiseksi, Jääskeläinen linjaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat