Uutiset

Kempeleessä halutaan koirankakat roskikseen eikä teiden varsille

Tarra roskiksen kyljessä antaa luvan heittää koirankakat roskikseen.
Tarra roskiksen kyljessä antaa luvan heittää koirankakat roskikseen.
Tarra roskiksen kyljessä antaa luvan heittää koirankakat roskikseen.

Kevät koittaa ja sen myötä koirankakkakeskustelu kuumenee. Kun lumet teiden varsilta sulavat, ilmestyvät myös koirien jätökset. Usein koiranomistajat huomauttavat, että kevyenliikenteenväylien varsilla ei ole riittävästi roska-astioita, johon jätökset voisi pudottaa.

Kempeleessä roska-astioista lisäämisestä on tehty aloite. Kempeleen Sosialidemokraatit ovat esittäneet maaliskuussa jättämässään valtuustoaloitteessa, että yleisempien kulkureittien varrelle lisätään roska-astioita ainakin puolen kilometrin välein.

Aloitteessa esitettiin myös, että kunta voisi hankkia koirankakkaroskis -tarroja jaettavaksi kuntalaisille. Koirankakkaroskis -tarralla talon omistaja voi ilmoittaa ohikulkeville koiranulkoiluttajille, että talon roskikseen saa pudottaa pussiin noukitun pökäleen.

Kun saalista ei tarvitse kantaa kilometrien matkaa kotiroskikselle asti, halukkuus kerätä kakat paranee ja näin yleinen siisteys paranee. Toimenpide-ehdotukset sisältäneen aloitteen esitti demariryhmän puolesta kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen Raija Juopperi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat