Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

”Kertokaa äänestäjille avoimesti ennen vaaleja” – Ohisalo haastaa muut puolueet ympäristöpolitiikasta

Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo peräänkuuluttaa muilta puolueilta uskottavia ratkaisuja Suomen metsien tilan parantamiseksi.

Demokraatti

Demokraatti

Ohisalo puhui vihreiden järjestöjen puheenjohtajille Helsingissä tänään.

Hän huomautti, että Suomen metsien luonnon monimuotoisuus on heikentynyt ja hiilinielut romahtaneet. Ohisalon mukaan kevään vaaleissa puolueiden metsäpolitiikka määrittää niiden ympäristöpolitiikan uskottavuutta.

– Haastankin kaikki puolueet kertomaan äänestäjille avoimesti ennen vaaleja: Oletteko valmiit laskemaan hakkuumääriä? Oletteko valmiit suojelemaan vanhoja ja luonnontilaisia metsiä? Oletteko valmiit lisäämään luonnonsuojelun määrärahoja, Ohisalo kysyy tiedotteen mukaan.

Ohisalo visioi, että vuonna 2035 hyvinvointivaltion talous on tasapainossa, Suomi hiilineutraali ja työnteko kaikille kannattavaa.

– Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että talous asetetaan planeetan rajoihin, vihreällä siirtymällä houkutellaan Suomeen investointeja ja luodaan työpaikkoja ja työllisyysaste nostetaan 80 prosenttiin.

OHISALO korosti puheessaan, että valtiontalouden tasapainottamiseen tarvitaan kaikkia kolmea: menoleikkauksia, veronkorotuksia ja rakenteellisia uudistuksia.

– Olen sitä mieltä, että alussa kannattaa painottaa rakenteellisia uudistuksia, sillä ne luovat kasvua ja tuovat säästöjä tulevaisuudessa.

Hän otti kantaa myös turkistarhaukseen, jota valtaosa suomalaisista ei Ohisalon mukaan hyväksy.

– Minusta pitäisi olla aivan selvää, että turkistarhaus pitää lopettaa siirtymäajalla, ja jo ensi hallituksen pitäisi tehdä asiasta päätös.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE