Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Keskeistä on kääntää kaikki kivet” – työministeri Haatainen vierailee pian Kemissä, EU:lta aikomus hakea tukea

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Työministeri Tuula Haatainen (sd.) aikoo vierailla Kemissä niin pian kuin mahdollista ja keskustella paikallisten toimijoiden kanssa alueen tilanteesta. Stora Enso ilmoitti tänään aikovansa sulkea Veitsiluodon tehtaansa, joka työllistää noin 670 henkeä.

Marja Luumi

Demokraatti

Haataisen mukaan työ- ja elinkeinoministeriö on jo aloittanut valmistautumisen siihen, miten Kemissä toteutetaan äkillisen rakennemuutoksen toimenpiteitä.

– Tehtaan lakkauttaminen on Kemin alueelle, ja totta kai tehtaan työntekijöille ja koko yhteisölle, tosi iso isku. Keskeistä on kääntää kaikki kivet, että voidaan saada ihmisille mahdollisuus siirtyä työstä työhön, Haatainen totesi Säätytalolla mennessään hallituksen neuvotteluun korona-exitistä.

Työministerin mukaan –  jos kriteerit vain täyttyvät – Kemin alueelle on tarkoitus hakea EU:n globalisaatiorahastosta tukea.

Haatainen kertoi, että selvitykset ovat jo käynnissä myös siitä, mitä muuta toimintaa Stora Enson Veitsiluodon tehtaan alueelle voisi sijoittua.

– Sijainti on hyvä, ja on edellytyksiä, että alueella voisi toimia jokin muukin. Nyt pitää kartoittaa, mitä uusi toiminta voisi olla.

”Eihän se helppoa ole.”

Valtion puolelta keskeiset toimijat ovat ely-keskus ja te-toimisto, kun äkillisen rakennemuutoksen vaatimia toimia suunnitellaan. Haataisen mukaan Kemin kaupunki koordinoi alueellista työtä.

– Mitä on opittu aiemmista vastaavista tilanteista, ratkaisuja löytyy, kun prosessia johdetaan hyvin ja yhteistyö kaikkien kesken pelittää. Mutta eihän se helppoa ole.

Työministeri kävi läpi, mitä hallitus käy läpi huomenna alkavassa puoliväliriihessään. Listalla ovat muun muassa teollisuusstrategia, elpymisohjelma, työllisyystoimet, tki-panostukset…

– Kaikki mitä hallitus keskustelee kehysriihessään, tähtää kasvuun ja työllisyyteen sekä ihmisten kykyyn selviytyä vaikeiden aikojen yli.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE