Politiikka

Keskustan edustajan ristiretki vihreitä vastaan jatkuu: ”Lietsovat nyt anarkiaa”

lehtikuva / anni reenpää
lehtikuva / anni reenpää
lehtikuva / anni reenpää

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä paheksuu vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon (kuvassa) puheita Ylen Ykkösaamussa.

Aalto totesi, että virkavallan aktiivinen vastustaminen on tulkinnanvarainen asia. Kärnä käsitti Aallon puheet niin, että tämä hyväksyi viranomaisen toimien vastustamisen, kunhan se tapahtuu muuten kuin väkivaltaisesti.

– Aallon puheet ovat edesvastuuttomia ja ne osoittavat, että vihreät on anarkistipuolue. Virkavallan vastustaminen ei ole tulkinnanvaraista, vaan se on virkavallan vastustamista, joka on lainsäädäntömme nojalla kiellettyä.

Kärnä kirjoittaa tulkitsevansa Aallon puheet niin, että ”vihreiden tavoitteena on poistaa rikoslaistamme esimerkiksi sellaiset virkavaltaan kohdistuvat rikokset kuin niskoittelu ja haitanteko”.

Kärnä pitää tällaisten ajatusten leviämistä hyvin huolestuttavina. Hänen mukaansa hyvinvointivaltiomme romahtaa, mikäli ihmiset ottavat oikeuden ja lain tulkitsemisen omiin käsiinsä.

– Demokratiassa omasta ideologiasta poikkeava lainsäädäntö muutetaan vain ja ainoastaan parlamentarismin kautta. Vihreät sen sijaan lietsovat nyt anarkiaa ja he haluavat ilmeisesti profiloitua johtavana ”punkkaripuolueena”. Onko tämä muka vastuullista politiikkaa, Kärnä kysyy.

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Demokraatti 1/20
ÄÄRIPÄÄT - Miksi vastakkainasettelu kiinnostaa?
KANSA JA KAPITALISMI - Joillakin on varaa sijoittaa
MISSÄ OLET NYT - Ari Korhonen
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Rane Aunimo

Jussi Halla-ahon mukaan ilmasto lämpenee ja se liittyy ihmisen toimintaan – viiden lapsen isä julisti Helsingissä sanomaa, mutta flirtti olikin tutun ivallinen
23.1.2020

Luetuimmat


Uusimmat