Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Uutiset

Kim Bergille eduskuntavaalit ovat arvovaalit – ”Halutaanko Suomeen hallitus, joka on valmis leikkaamaan heiltä, jotka tukea eniten tarvitsevat?”

Vaasalaisen Kim Bergin mukaan työ hyvinvointialueilla alkaa vasta nyt – ja näissä vaaleissa oikeudenmukaisten sotepalvelujen varmistaminen on yhä tärkeämpää.

Johanna Autio

Demokraatti / Pohjanmaa

 

Kim Berg on SDP:n kansanedustaja ja eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Vaasasta. 48-vuotias Berg toimii myös Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston varapuheenjohtajana sekä Pohjola Nordenin puheenjohtajana.

Berg on koulutukseltaan röntgenhoitaja. Työn ja luottamustehtävien vastapainona hän pitää huolta omasta hyvinvoinnista muun muassa pelaamalla jääkiekkoa ja jalkapalloa. Hänen perheeseensä kuuluvat vaimo Marja ja kolme tytärtä, joiden Berg kertoo olevan arvokkainta, mitä hänellä on.

Kim Bergin mukaan hän on perusluonteeltaan rauhallinen ja kokee tulevansa hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

– Olen enemmän joukkuepelaaja kuin yksilöurheilija, enkä voi sietää ihmisten epäoikeudenmukaista kohtelua, hän kertoo itsestään.

Vahvasti sosiaalisen työn vastapainona hänelle on tärkeää myös oma aika ja rauha. Parhaiten hän rentoutuu katsomalla erilaisia sarjoja ja elokuvia.

– Liikunta on myös välttämätöntä hyvinvoinnilleni eli kroppa ja mieli kyllä huomauttaa, jos urheilu jää turhan pitkäksi aikaa välistä, Berg kertoo.

Tulevat eduskuntavaalit ovat Kim Bergin mukaan arvovaalit. Kyse on hänen mukaansa siitä, halutaanko Suomeen hallitus joka on valmis leikkaamaan juuri heiltä, jotka yhteiskunnan tukea eniten tarvitsevat.

Vai haluammeko SDP-vetoisen hallituksen, joka asettaa suomalaisten hyvinvoinnin, toimeentulon ja turvallisuuden etusijalle.

– Minä en halua heittää hukkaan sitä hyvää, mitä tällä kaudella saavutettiin. Haluan jatkaa pitkäjänteistä työtä oikeudenmukaisen politiikan puolesta ja siksi olen valmis jatkamaan kansanedustajana samojen arvojen pohjalta, hän toteaa.

Kim Bergin mukaan politiikka on muuttunut viime vuosina liikaa toisten piikittelemiseksi ja syyllisten etsimiseksi sen sijaan, että yhteisen keskustelun kautta haettaisiin aidosti ratkaisuja, miten Suomea viedään eteenpäin.

– Yritän omalta osaltani vaalia parhaani mukaan asiallista keskustelukulttuuria ja toivon, että myös kansalaisten ääntä kuultaisiin tässä asiassa. Varsinkin eduskunnan kyselytuntien keskustelukulttuurista tulee jatkuvasti negatiivista palautetta ihmisiltä, Berg kertoo.

Berg haluaa sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenenä nostaa Marinin hallituksen saavutuksista erityisen korkealle sote-uudistuksen läpiviennin vihdoinkin tällä kaudella.

– Sote-uudistusta on yritetty useamman hallituksen voimin ja tällä kaudella se vihdoin onnistui kriiseistä huolimatta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että työ olisi nyt tehty. Nyt se työ vasta alkaa, jotta voimme turvata laadukkaat sote- ja pelastuspalvelut jatkossa jokaisella hyvinvointialueella, Kim Berg painottaa.

Berg nostaa omissa vaaliteemoissaan esiin ihmisten hyvinvoinnin ja toimeentulon.

– Hurjan inflaation myötä käytännössä kaikki hinnat ovat nousseet minkä johdosta ihmisten ostovoima on heikentynyt oleellisesti. Mikäli ostovoimaa ei saada parannettua on sillä vakavia seurauksia varsinkin pienituloisten toimeentuloon ja myös kansantaloudelle, hän toteaa.

Toinen keskeinen tavoite on Bergin mukaan hoidon oikea-aikaisuus ja ennaltaehkäisevät toimet.

– Nopea hoitoon pääsy, toimivat hoitoketjut ja hyvinvoinnin tukeminen ennaltaehkäisevillä toimilla ehkäisevät sairauksien pahentumista ja säästävät pitkässä juoksussa yhteiskunnan kustannuksia, hän sanoo.

Vaasan vaalipiiristä Kim Berg nostaa yhden ajankohtaisen ja tärkeän asian, johon tulee löytää parannusta tulevalla kaudella.

– Maanteiden korjausvelka on kasvanut jo pitkään. Vaikka tällä hallituskaudella investoitiin teiden kunnostamiseen selkeästi enemmän kuin aikaisemmin, on vaalipiirimme maanteiden kunnossapitoon varattava enemmän rahaa myös tulevalla hallituskaudella, Berg painottaa.

Ja lopuksi Berg nostaa vielä toisen tärkeän asian. Hänen mukaansa ammatillisen koulutuksen saatavuus ja saavutettavuus on turvattava alueellisesti väestörakenteen muuttuessa.

– Pohjanmaan näkökulmasta on tärkeää huomioida myös ruotsinkielisen opetuksen turvaaminen, Kim Berg muistuttaa.

 

Juttu on osa Demokraatin Pohjanmaan vaalisarjaa, jossa esitellään SDP:n eduskuntavaaliehdokkaita Vaasan vaalipiiristä.

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE