Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kokoomukselle ei 200 miljoonaa riitä, esittää nyt 500 miljoonaa yrityksille

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Kokoomus esittää merkittäviä korotuksia pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen esittämiin määrärahoihin yritysten tukemiseksi.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Puolue jätti tiistaina eduskunnalle lisätalousarvioesityksensä, jossa se esittää 200 miljoonan euron lisämäärärahaa korotettavaksi 500 miljoonaan euroon.

Kokoomuksen valtiovarainvaliokunnan vastaava, kansanedustaja Timo Heinonen (kuvassa) toteaa, että puolueen saamien arvioiden mukaan hallituksen esittämät määrärahat ovat tarpeellisia, mutta täysin riittämättömiä.

– Meidän vastalauseessa esitetäänkin yritysten tukemiseen osoitettava yli kaksinkertainen määrä lisärahoitusta Ely-keskusten ja Business Finlandin kautta, Heinonen kertoo tiedotteessa.

Kokoomus on huolissaan suomalaisten työpaikkojen tulevaisuudesta.

– Monet tähän asti velvoitteensa ja maksunsa moitteettomasti hoitaneet yritykset ovat ajautuneet nopeasti kriisiin kassavirran tyrehdyttyä.

Puolueen mukaan ongelmia on kaiken kokoisilla yrityksillä ja monien pienten yksin yrittävien ja toiminimiyrittäjien tilanne ei kestä viikkojakaan.

– Monella yrityksellä on tulot loppuneet, mutta vuokrat, sähköt ja monet muut juoksevat kulut on hoidettava. Olisi vastuutonta päästää ennen koronaa moitteettomasti toimineet yritykset nyt kaatumaan. Yritykset kaipaavat nyt suoraan, nopeaa ja helposti saatavaa tukea, Heinonen toteaa tiedotteessa.

”Me haluamme myös madaltaa kynnystä testaukseen.”

Kokoomus jätti yhteensä seitsemän muutosesitystä hallituksen lisätalousarvioon. Yritysten tukemisen lisäksi puolue esittää lisämäärärahaa muun muassa poliisille ja rajavartiolaitokselle, koronan matalan kynnyksen testaukselle ja myös kulttuuri- ja taidealalle.

– Kokoomus haluaa nostaa COVID-19 -testausmääriä merkittävästi. Me haluamme myös madaltaa kynnystä testaukseen ja tuoda sen kaikkien suomalaisten saataville.

Heinosen mukaan kokoomus vaatii testauksia erityisesti terveyden- ja vanhustenhoidon henkilöstölle. Puolue esittää lisämäärärahaa myös suojavarusteiden kuten suusuojien hankkimiseksi.

Kokoomus kertoo esityksistään laajemmin torstaina.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE