Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Konfliktitutkija: “En ole ainoa, joka ihmettelee, miksei maahanmuuttopolitiikkaan ole tullut piiruakaan järkeä sitten 2015 pakolaiskriisin”

Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan geopoliittisiin konflikteihin erikoistunut tutkija Alan Salehzadeh sanoo, että viranomaisten on hyvä vedota resurssipulaan, kun mitään ei koskaan saada aikaiseksi eikä tarpeellisia uudistuksia saada edes vireille.

“En ole ainoa, joka ihmettelee, miksei maahanmuuttopolitiikkaan ole tullut piiruakaan järkeä sitten 2015 pakolaiskriisin. Ongelmat turvapaikkapolitiikassa ovat olleet tiedossa jo vuosikymmeniä, mutta ihan vihoviimeinen reagoinnin paikka olisi ollut kesä 2015. Siitä on nyt kaksi vuotta, mitään ei ole tapahtunut”, hän kirjoittaa blogissaan Iltalehdessä.

Salehzadeh kirjoittaa pyörittävänsä Menatto-ajatushautomoa, joka kokoaa noin 15 geopolitiikan tutkijaa yhteen maailman eri kolkista.

“Yhdessä olemme ennustaneet yksityiskohtia islamistien soluttautumisen länsimaihin, Turkin Erdoganin islamisoitumisen ja diasporan aktivoimisen sekä Iranin sekaantumisen alueen konflikteihin ja maan ydinohjelmasopimuksen, jolla Iran haluaa vain osta aika, muun muassa. Marokon vaalien alla varoitimme, että islamislaispuolueiden vaalivoiton myötä maa voi muuttua islamistien pesäksi ja vaarantaa EU:n turvallisuutta. Varoitimme myös Libyan sodasta, joka syöksi maan ojasta allikkoon ja salakuljettajien rahasammoksi Gaddafin syrjäyttämisen jälkeen.”

Hän sanoo ajatushautomon tarjonneen myös selkeitä ratkaisuehdotuksia, joiden kautta vaaratilanteita saadaan purettua.

“Kuten: moskeijoiden saarnat pitää Euroopassa ottaa ennakkovalvontaan, rikolliset ja jihadistit oleskeluluvalla oleilijat pitää karkottaa, EU:n politiikkaa on päivitettävä jotta rajavalvontaa saadaan tiukennettua, poliittista islamia on kitkettävä. Myös suurmoskeijan kaltaisten hankkeiden rahoitus ja niiden takana olevat tahot on oltava selvät.”

Salehzadehin mukaan kiitoksien sijaan suorapuheisuus aiheuttaa usein kitkaa.

Lisää aiheesta

“Syyttävää sormea osoitellaan etenkin niiden keskuudessa, jotka syystä tai toisesta haluavat takertua omaan sinisilmäisyyteensä. Monet virkamiehet ja poliitikot saavat suoraan elantonsa maahanmuutosta. Heille muutokset nykyiseen järjestelmään voisivat tietää oman työpaikan menettämistä.”

“Liian usein Suomessa rehellisestä puheesta seuraa uhkauksia, syrjintää ja sensuuria”, hän väittää poleemisessa kirjoituksessaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE