Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Kumpula-Natri Euroopan parlamentin kansainvälisen kaupan valiokunnan täysjäseneksi

Topi Lappalainen
Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri (sd.).

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri on nimitetty Euroopan parlamentin kansainvälisen kaupan valiokunnan täysjäseneksi. Samalla Kumpula-Natri nimitettiin valiokunnan alaisen Venäjän seurantaryhmän puheenjohtajaksi.

Demokraatti

Demokraatti

– Euroopan unionilla on huomattava rooli kansainvälisen kaupan edistämisessä. Se on EU:n yksinomaista toimivaltaa, jonka parlamentaarinen vastuu tapahtuu kauppavaliokunnan kautta. Valiokunnassa käsitellään valtavaa kirjoa asioita eri maiden kauppasopimuksista myös kaupan alan lainsäädäntöön (kuten standardiessentiaalipatentteihin), Kumpula-Natri sanoo tiedotteessaan.

Kauppavaliokunnan alainen Venäjän kaupan seurantaryhmä kutsuu koolle asiantuntijoita ja kuulee Euroopan komission neuvottelijoiden katsauksia. Kauppapolitiikassa komissio on raportointivelvollinen Euroopan parlamentille ja työtä tehdään kauppavaliokunnan seurantaryhmien kautta.

– Venäjän seurantaryhmän puheenjohtajuuteni osuu erityisen merkitykselliseen aikaan EU:n ja Venäjän suhteissa. Kauppaa EU:n ja Venäjän välillä ei juurikaan käydä eikä ainakaan edistetä. Sen sijaan pyritään tehostamaan pakotteiden vaikuttavuutta. On tärkeää, että Venäjän vastaisia pakotteita ei pystytä kiertämään ja että pakotteiden avulla varmistamme, että Euroopasta ei rahoiteta Ukrainan vastaista sotaa.

– Toisena tavoitteena pyrin työlläni hakemaan analyysiä ja työkaluja pohjustamaan EU:n tukea niille raja-alueille, joihin pakotteet ja kaupan tyrehtyminen vaikuttavat eniten. Pidän Itä-Suomen tilanteen vaikeutumista ja solidaarisuuden puutetta EU:n epäonnistumisena, Kumpula-Natri sanoo.

Kumpula-Natri jatkaa myös WTO:n yhteydessä käytävän sähköisen kaupan ja digitaalisten neuvotteluiden pysyvänä raportoijana.

Kumpula-Natri on edelleen myös Euroopan parlamentin teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunnan täysjäsen, parlamentin Yhdysvaltain valtuuskunnan varapuheenjohtaja, perussopimus-, työjärjestys- ja toimielinasioiden valiokunnan varajäsen sekä parlamentin Japanin valtuuskunnan varajäsen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE