Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Kuntia uhkaavat valtionosuuksien lisäleikkaukset jaksotetaan

iStock

Hallituspuolueet ovat sopineet kuntien valtionosuuksien lisäleikkauksen jaksottamisesta, kertoo valtiovarainministeriö (VM). Lisäleikkausta ei tehdä ensi vuonna, vaan se jaksotetaan vuosille 2025-2027.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Ministeriö sanoo valmistelevansa täydentävää hallituksen esitystä valtionosuuslain muuttamisesta.

ALKUPERÄINEN ilmoitus lisäleikkauksesta on aiheuttanut tyrmistystä kuntakentällä. Kunnat olivat jo päättäneet ensi vuoden veroprosenteistaan, kun VM viime perjantaina yllättäen ilmoitti valtionosuuksien lisävähennyksestä. Taustalla oli vuoden 2022 verotuksen valmistuminen, joka muutti laskelmia vuoden 2024 valtionosuuksista.

Kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikosen (kok.) mukaan tilanne on kunnille erittäin hankala. Hänen mukaansa jaksotus on ensimmäinen, nopea ratkaisu kunnille vaikeaan tilanteeseen.

-  Hallituspuolueet ovat lisäksi sopineet etsivänsä ratkaisuja, joilla voidaan helpottaa vaikutuksia kuntien talouteen vuodesta 2025 alkaen, Ikonen sanoi tiedotteessa maanantaina.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE