Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Li Andersson hätkähti HS-uutisesta: “Tämä on erittäin huolestuttava tieto”

Lasten­suojelu­ilmoitusten määrä on romahtanut viime viikkoina Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa, uutisoi Helsingin Sanomat ja kirjoittaa, ettei tämä ole hyvä uutinen. Esimerkiksi perheväkivalta sekä päihdeongelmat vaikuttaisivat koronaviruskriisin myötä syvenevän.

Demokraatti

Demokraatti

Ilmoitusten määrä on ollut tasaisessa kasvussa vuosia ennen koronakriisiä.

”Isoin huoli on niistä lapsista, joiden hätää ei näe kukaan”, sanoo sosiaalityöntekijä Sonja Soini Pelastakaa lapset ry:stä.

”Pudotus vaikuttaisi meillä olevan aivan poikkeuksellinen. Toki lastensuojeluilmoituksia tehdäänkin eniten teini-ikäisistä, jotka nyt liikkuvat vähemmän kuin yleensä”, sanoo Helsingin lastensuojelun Saila Nummikoski.

Soini Pelastakaa lapset ry:stä yllyttää HS:ssa, että nyt olisi erityisen tärkeää mennä sinne, missä lapset ja nuoret jo ovat.

Myös opetusministeri Li Andersson on samoilla linjoilla. Hän kommentoi uutista Twitter-tilillään.

“Tämä on erittäin huolestuttava tieto. Niin perheiden tuen kuin oppimisen tuen palveluiden on toimittava myös poikkeusoloissa, ja oppilaisiin otettava yhteys henkilökohtaisesti. Nyt tarvitaan vahvaa yhteistyötä kuntien ja järjestöjen kanssa.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE