Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Liisa Jaakonsaarelta huolestunut viesti: “Ihmisoikeusjärjestöjen on syytä olla valppaina”

Liisa Jaakonsaari.

Hallitus ilmoitti tällä viikolla, että ulkoministeriö käy läpi kansainväliset sopimukset ja selvittää, voitaisiinko niitä muuttamalla hallita maahanmuuttopolitiikkaa nykyistä paremmin.

Demokraatti

Demokraatti

Suomea sitovia maahanmuuttoa säänteleviä sopimuksia ovat pakolaissopimuksen lisäksi Euroopan ihmisoikeussopimus ja YK:n kidutuksen vastainen sopimus.

sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) ei perjantaina tarkentanut, mitä kansainvälisiä sopimuksia ulkoministeriö on tarkastelemassa. Tarkasteluun joutuvat hänen mukaansa esimerkiksi kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden oikeuksiin liittyvät sopimukset.

– Korostan, että tarkoitus ei ole irtisanoutua ihmisoikeussopimuksista tai ihmisoikeuksien noudattamisesta. On pienen kansakunnan etu, että meillä on kansainvälinen sopimusverkosto, Mykkänen sanoi.

SDP:n europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari on ottanut Twitterissä kantaa asiaan.

– Ihmisoikeusjärjestöjen on syytä olla valppaina. Hallitus on viimeaikaisten traagisten tapahtumien seurauksena kiinnostunut ihmisoikeuksista. Vaikuttaa vahvasti siltä, että Suomen hallitus ryhtyy vihoviimeisenä tekonaan vesittämään kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia, Jaakonsaari päivittää.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE