Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Liisa Jaakonsaari: “Vaikuttaa siltä, että Donald Trump tarkoittaa todella kaikkea sitä, mitä hän on sanonut”

Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaaren (sd.) mukaan alkaa vaikuttaa siltä, että Donald Trump tarkoittaa todella kaikkea sitä, mitä hän on sanonut.

“Yhdysvallat kääntyy sisäänpäin. Vapaakauppasopimuksia puretaan ja äärikonservatiiveille annettuja lupauksia mm. naisten oikeuksien kaventamisesta ryhdytään toteuttamaan. Kansainvälinen yhteisö on shokissa.”

Jaakonsaari kirjoittaa verkkosivuillaan näkevänsä selvät merkit siitä, että YK:n turvallisuusneuvoston, WTO:n, NATO:n ja monien muiden kansainvälisten järjestöjen ja instituutioiden luomat pelisäännöt kuopataan.

“Mielessä on viime viikkoina usein käynyt Kansainvälinen, tuon työväenliikkeen komean ”Työn orjat sorron yöstä nouskaa…” laulun kohta, jossa sanotaan kuinka ”Pohja vanhan järjestelmän horjuu…” Nyt se horjuu, mutta mihin suuntaan – siitä on vasta pahoja aavistuksia.”

Jaakonsaaren mukaan Trump ei synnyttänyt liikettä, vaan protesti oli jo olemassa.

“Tyytymättömyys nosti Trumpin, joka teki ammattilaisena pinnan alla jo pitkään kyteneestä liikkeestä mahtavan markkinaprojektin.”

Demariparlamentaarikon mukaan sekä sosialidemokraattien että maltillisen oikeiston onkin hyvä kysyä itseltään yksi kysymys:

Lisää aiheesta

“Miten tässä näin kävi?”

Jaakonsaaren mukaan “vakavista kysymyksistä vakavin” on kysyä Euroopassa, mitä virheitä olemme tehneet, että Brexit on totta, Trump vallassa ja Hollannin ja Ranskan vaaleja odotetaan kauhulla.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE