Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Lindtmanin kuppi nurin kokoomuksen kanssa: ”Näyttää olevan täysin päivästä kiinni”

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kysyy, voiko kokoomuksen puheisiin luottaa enää alkuunkaan.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kysyy tiedotteessaan, voiko kokoomuksen puheisiin luottaa enää alkuunkaan.

Hän toteaa, että vuonna 2019 kokoomuksen eduskuntaryhmä vaati hallitusta poistamaan turpeen verotuen kokonaan, eli kiristämään turpeen verotusta tuntuvasti.

Nyt, puolitoista vuotta myöhemmin kokoomuksen eduskuntaryhmä vaatii turpeen verotuksen helpottamista.

– On selvää, että turvealan ongelmiin on löydettävä kestäviä ratkaisuja. Kestävää ei kuitenkaan ole se, että, sama puolue, joka on aiemmin vaatinut turvealan kaikkein nopeinta alasajoa, vaatii hallitukselta nyt toimia täysin päinvastaiseen suuntaan. Turvelinjan täyskäännös on yksi kokoomuksen oppositiokauden vauhdikkaimmista volteista.

– Näyttää olevan täysin päivästä kiinni, vaatiiko kokoomus turvealan verotuen poistoa ja verotuksen korottamista vai verovapaan käytön lisäämistä, Lindtman hämmästelee tiedotteessaan.

Lindtman sanoo, että samaa linjattomuutta kokoomus on osoittanut muun muassa kuntavaalien siirrossa.

– Ensin kokoomus hyväksyi päätöksen vaalien siirrosta muiden puolueiden rinnalla, mutta äänesti silti oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r.) luottamusta vastaan perusuomalaisten vanavedessä.

– Myös koronaan liittyvissä rajoitustoimissa kokoomuksen linja on heilunut pitkin matkaa puolelta toiselle. Välillä hallitukselta on vaadittu tiukempia toimia, kuten ravintoloiden sulkemista ja välillä taas rajoitustoimien purkamista. Pandemian aikana oppositiopuolueeltakin tällainen soutaahuopaa-linja on vastuutonta.

– Kokoomuksen vaatimukset tulevat sieltä, mistä tuuli sattuu milloinkin puhaltamaan, eikä linjanmuutosten perässä pysy enää kukaan. Vähintään kohtuullista olisi kuulla puheenjohtaja Petteri Orpolta kokoomuksen linjaa selkiyttävä puheenvuoro, Lindtman päättää.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE