Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

LM: Eero Heinäluoma jättämässä lakialoitteen – haluaa ministerit pois kunnanvaltuustoista

Kansanedustaja Eero Heinäluoma (sd.) on jättämässä torstaina lakialoitteen, joka kieltäisi ministereitä istumasta pestinsä aikana kunnanvaltuustoissa. Asiasta uutisoi Lännen Media.

Demokraatti

Demokraatti

Uutisessa kerrotaan, että Heinäluoman kaavailemassa aloitteessa ministerit eivät saisi asettua ehdolle kuntavaaleissa. Tällä hetkellä kyseinen kielto on jo olemassa esimerkiksi kuntien johtotehtävissä työskenteleville.

Lisäksi aloitteessa esitetään, että poliitikon täytyy erota kunnanvaltuustosta, mikäli hänet valitaan kesken valtuustokauden ministeriksi.

Lakimuutos tehtäisiin kuntalakiin, jossa säädetään vaalikelpoisuudesta kuntavaaleissa. Aloite ei koske maakuntavaltuustoja, sillä niiden lainsäädäntöä ei ole vielä hyväksytty.

Lännen Media kertoo, ettei se tavoittanut Heinäluomaa kommentoimaan asiaa. Aloitteen jättämisen vahvisti medialle kuitenkin Heinäluoman avustaja Matti Sadeniemi.

Keväällä Heinäluoma perusteli aloitetta Suomen Kuvalehdelle ministerien kiireellä ja lainvalmistelun laadun parantamisella. Hän uskoo muun muassa, että hallituksen esitykset olisivat laadukkaampia mikäli ministereiden aikaa ei kuluisi valtuustoissa. Kansanedustaja kaavailee aloitteeseen allekirjoittajia kaikista puolueista.

Hallituksen kaavailema maakuntauudistus on nostanut keskusteluun myös, onko soveliasta, että samat ihmiset voisivat istua jopa kolmella hallintoportaalla yhtäaikaisesti. Esimerkiksi kaikki poliittiset nuorisojärjestöt vaativat helmikuussa, että samat poliitikot eivät saa istua kaikilla päätöksenteon tasoilla.

– On tehtävä muutoksia, ettei valta keskity ja päätöksenteon laatu heikkene kiireen takia, nuorisojärjestöjen puheenjohtajat vaativat.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE