Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Macronilla ei ole aikomusta erota virastaan

LEHTIKUVA / AFP / LUDOVIC MARIN

Ranskan presidentti Emmanuel Macron (kuvassa) ei aio erota virastaan, olipa ennenaikaisten parlamenttivaalien tulos millainen tahansa. Hän kertoo asiasta Figaro-lehden haastattelussa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Macron hajotti maan parlamentin, kansalliskokouksen, kärsittyään murskatappion laitaoikeistolaiselle Kansalliselle liittoumalle (FN) sunnuntain EU-vaaleissa. Ranskassa on huhuttu Macronin ehkä haluavan jättää virkansa, jos hän kärsii yhtä pahan tappion myös vajaan kolmen viikon kuluttua pidettävissä parlamenttivaaleissa.

Maltillisempaan oikeistoon lukeutuvan Tasavaltalaiset-puolueen johtaja Eric Ciotti puolestaan kertoo Ranskan television haastattelussa haluavansa, että puolue solmii vaaliliiton FN:n kanssa. Aiemmin muut ranskalaispuolueet eivät ole suostuneet yhteistyöhön laitaoikeiston kanssa. Ne ovat pyrkineet estämään laitaoikeiston ehdokkaiden tulon valituksi keskittämällä ääniä yhdelle vastaehdokkaalle.

Neljä vasemmistosiiven puoluetta ilmoittikin myöhään maanantaina yhdistävänsä tulevissa vaaleissa voimansa laitaoikeistoa vastaan.

Ranskan parlamenttivaalien ensimmäinen kerros pidetään 30. kesäkuuta ja toinen 7. heinäkuuta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE