Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Maria Ohisalo avautuu, suora viesti Jussi Halla-aholle – “Perussuomalaisten logiikka on rasistinen”

Lehtikuva / Vesa Moilanen

Sisäministeri, vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo kirjoittaa pitkässä Twitter-päivityksessään, että perussuomalaisten Jussi Halla-Ahon väite siitä, että Suomi on “Ruotsin tiellä” nuorten väkivaltarikollisuuden kasvussa, ei pidä paikkaansa.

Demokraatti

Demokraatti

“Nuorten tekemät henkeen ja terveyteen kohdistuneet rikokset ovat koko maassa laskeneet viimeisen vuosikymmenen aikana. Laskusuunnasta huolimatta koronavuosi näkyy poliisin mukaan vakavien rikosten määrän nousuna, mikä on huolestuttavaa ja tuomittavaa.

Ohisalon mukaan perussuomalaiset eivät kuitenkaan näytä kannattavan niitä keinoja, joilla yhteiskunnasta tehdään turvallisempi kaikille.

“He vastustavat juuri tällä hetkellä Helsingin uutta asumisen ja maankäytön ohjelmaa, koska se sisältää liikaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja, joiden perussuomalaiset pelkäävät päätyvän maahanmuuttajille. Ajatus on monella tapaa haitallinen. Todellisuudessa tarvitsemme politiikkaa, joka tukee kaikkien alueiden ja asukkaiden hyvinvointia.”

Ohisalon mukaan perussuomalaiset eivät myöskään kannattaneet toimeentulotuen korotusta korona-aikana kaikista pienituloisimmille, koska sen saajissa olisi ollut maahanmuuttajia.

“Sen lisäksi, että perussuomalaisten logiikka on rasistinen, se on vahingollista niin pienituloisille maahanmuuttajille kuin syntyperäisille suomalaisillekin. Niille vaikeimmassa asemassa oleville ihmisille, jotka apua kipeimmin tarvitsisivat.”

“Perussuomalaisten ainoa ratkaisu vaikuttaa olevan Suomen irrottaminen kansainvälisistä sopimuksista ja velvoitteista, jakojen tekeminen ihmisten taustojen perusteella.”

Ohisalon mukaan tarvitaan politiikkaa, jolla autetaan tukea tarvitsevia nuoria.

“Politiikkaa, joka kitkee rasismia eikä sysää ihmisiä syrjään. Jossa koulutus, työmahdollisuudet ja kohtuuhintaiset asunnot ovat kaikkien saavutettavissa. ”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE