Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Marinilta kompromissiesitys puolueille: ”Toivon, että pääsemme eteenpäin”

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoo STT:lle tehneensä kompromissiesityksen puolueille työllisyys- ja talouskokonaisuudesta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

– Toivon, että pääsemme eteenpäin neuvotteluissa ja ratkaisuhalukkuutta löytyy, Marin totesi illalla.

STT:n tietojen mukaan kompromissiesitys sisältäisi muun muassa työvoimapalveluiden siirron kunnille. Esitys ei sisältäisi leikkausta ansiosidonnaisen kestoon tai tasoon.

STT:n tietojen mukaan kompromissiesitys myös veisi hallituksen työllisyyspäätökset lähelle 80 000 työllisen tavoitetta. Pohjana ovat eri ministeriöiden arviot.

Hallituksen kauden niin sanotusta puoliväliriihestä odotetaan vaikuttavia toimia, joilla muun muassa työllisyys paranisi ja julkinen talous lähtisi tasapainottumaan.

STT:n tietojen mukaan neuvottelut jumiutuivat pahasti jo ensi tunteina erityisesti työllisyystoimia koskevien näkemyserojen vuoksi.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) on useaan otteeseen korostanut, että pelkät työllisyyspäätökset eivät riitä, vaan joukossa on oltava myös sellaisia työllisyystoimia, jotka tasapainottavat julkista taloutta. Tällainen olisi muun muassa ansiosidonnaisen työttömyysturvan jonkinlainen leikkaaminen.

Vasemmistopuolueissa ja vihreissä taas katsotaan, että riittävä paketti työllisyystoimia saadaan kasaan ilman ansiosidonnaiseen kajoamista, jota ne karsastavat.

Hallituspuolueiden puheenjohtajat jatkavat asioiden ratkomista vielä illalla. Koko hallitus päätti neuvottelunsa alkuillasta ja jatkaa niitä huomisaamuna.

Uutista päivitetty

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Pasi Kuoppamäki

Kolumnit
12.5.2021
Valtaosalla suomalaisia on aiempaa enemmän talletuksia – monessa tapauksessa olisi kaikkien osapuolien kannalta järkevää laittaa raha kiertämään
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE