Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Marinin haastattelu Talouselämässä puhuttaa: Vastaa nyt itse Twitterissä: ”Kyse ei ole vastakkainasettelusta”

Lehtikuva / Vesa Moilanen

Pääministeri Sanna Marin (sd.) puhuu Talouselämän haastattelussa muun muassa yritysten yhteiskuntavastuusta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Olemme erittäin syvässä kriisissä ja toivon, että yritykset huomioivat myös inhimillisen puolen. Mielestäni oli aiheellista kysyä, oliko juuri nyt oikea aika ja välttämätöntä sulkea (Kaipolan) tehdas. Se oli todella kova isku työntekijöille ja koko alueelle, Marin sanoo lehdelle palaten taannoiseen keskusteluun Kaipolan tehtaan sulkemisesta.

– Elinkeinoelämän viesti on vuosia ollut, että sääntelyä voidaan keventää, koska yritykset haluavat kantaa vastuun toiminnastaan. Nyt punnitaan, löytyykö yhteiskuntavastuuta vai eikö sitä löydy. Minusta näyttää, että vahvalle hyvinvointivaltiolle ja julkiselle sektorille on tarvetta tulevaisuudessakin, Marin sanoo.

– Emme voi valitettavasti luottaa, että yritykset huolehtivat ihmisistä ja ympäristöstä, Marin jatkaa ja juuri tämä kohta on herättänyt keskustelua ja syytöksiä muun muassa vastakkainasettelun edistämisestä.

Sanna Marin on vastannut asiaan aamun aikana Twitterissä.

– Totean haastattelussa, että tarvitsemme tulevaisuudessakin vahvaa hyvinvointivaltiota ja julkista sektoria, koska emme voi luottaa siihen, että yritykset huolehtivat ihmisistä ja ympäristöstä. Oletko asiasta eri mieltä? Marin kirjoittaa Twitterissä.

Pääministerille todetaan, että jos ”yrityksien kilpailukyvystä ei pidetä huolta, ei ole duunia, verotuloja eikä lopulta muuta kuin vierailuita raunioilla”.

– Olen samaa mieltä. Tarvitsemme yrityksiä ja haluamme suomalaisten yritysten menestyvän. Siksi olemme tukeneet yrityksiä kriisin keskellä ja teemme toimia, joilla vahvistamme Suomen kilpailukykyä. Tarvitsemme myös vahvaa hyvinvointivaltiota. Kyse ei ole vastakkainasettelusta, Marin vastaa.

Twitterissä kirjoittaa myös Teknologiateollisuuden viestintäpäällikkö Marjo Ollikainen.

– Täältä voit lukea, mitä kaikkea vientiyritykset tekevät myös ilmaston hyväksi, ei vain Suomessa vaan myös globaalisti. Esim. SSAB:llä on hanke, joka vähentää 7% koko Suomen hiiidioksidipäästöistä, hän kirjoittaa linkkiä jakaen.

Marin vastaa hänelle:

– Suomen elinkeinoelämä ja teollisuus ovat vastuullisesti huomioineet ilmaston tulevaisuustyössään ja tästä olen monesti kiittänyt. Emme voi kuitenkaan yksin luottaa yritysten hyvään tahtoon vaan ihmisten ja ympäristön suojaksi tarvitaan myös sääntelyä, Marin kirjoittaa.

– Yhtälailla hyvinvointivaltio huolehtii esimerkiksi siitä, että yrityksillä on koulutettuja työntekijöitä, infra on kunnossa ja toimintaympäristö vakaa ja turvallinen. Yritykset ovat tärkeitä. Kuten on myös julkinen ja kolmas sektori. Kaikkia tarvitaan, jotta pärjäämme, Marin toteaa keskusteluketjussa.

 

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE