Markkanen takoi 20 pistettä – Chicagolle silti nolo tappio

Chicagon Kris Dunn ja Golden Staten Glenn Robinson III taistelevat pallosta.

Loukkaantumisten takia NBA-koripalloliigan hännille valahtanut Golden State Warriors katkaisi Chicago Bullsin voittosarjan kahteen perjantaina. Bulls kärsi kotikentällään kirvelevän 98–100-tappion, kun joukkueen tehopelaajan Zach LaVinen kolmen pisteen heittoyritys eksyi korin sivuun ottelun viime sekunneilla.

DEMOKRAATTI/STT

Kotijoukkueen tuskaa lisäsi myös tukevan, yhdeksän pisteen johtoaseman menetys pelin viimeisellä neljänneksellä.

Bullsin suomalaispelaaja Lauri Markkanen pelasi ailahtelevan ottelun. Hän ihastutti kotiyleisöä muutamalla korskealla donkilla, parilla nokkelalla syötöllä ja neljällä onnistuneella kolmosella, mutta niiden vastapainoksi kertyi myös huteja.

Parasta Markkasen pelissä oli rohkeus, jolla hän käytti saamansa heittopaikat. Hän sai 17 pelitilanneheitostaan kahdeksan koriin. Kolmosia hän yritti 11 kertaa ja osui neljästi. Tilastoihin hänelle merkittiin lopulta 20 pistettä, kolme levypalloa, syöttö ja kolme riistoa.

Markkanen järjesti Bullsille mahdollisuuden.

Ottelun viime hetkillä Markkanen heitti Bullsin kolmosellaan tasatilanteeseen 97–97. Golden Staten Draymond Green ja LaVine jatkoivat vapaaheittoviivalta tilanteen 98–98:aan, ja Glenn Robinson III donkkasi vieraille voittopisteet ennen LaVinen epäonnistunutta ratkaisuyritystä.

– Tämä voitto tuntui hienolta. Pelasimme kovaa läpi ottelun, ja kauden viides voitto on meille iso kehitysharppaus, Golden Staten hyökkääjä Eric Paschall totesi.

Bullsin valmentajaa Jim Boylenia sapetti hyvän otteen menetys ottelun ratkaisuhetkillä. Ja alla oli kauden ensimmäiset perättäiset voitot.

– Meidän täytyy kyetä tasaisempaan 48 minuutin esitykseen. Se on seuraava kehityskohteemme, Boylen kertoi.

– Meillä oli ottelussa hetkittäisiä hyviä jaksoja, mutta myös hetkiä, jotka meidän täytyy hoitaa jatkossa paremmin.