Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Media: Venäjä etsintäkuulutti Viron Kallaksen – listalla mukana myös Suomen kansalaisia

AFP / LEHTIKUVA / JOHN THYS

Venäjän etsintäkuuluttamien ihmisten listalta löytyy myös Suomen kansalaisia, kertoo venäläinen riippumaton mutta oppositiohenkinen Mediazona-verkkolehti.

Lehti julkaisi tänään artikkelin Venäjän sisäministeriön tietokannasta, joka sisältää tietoja etsintäkuulutetuista. Lehden julkaiseman aineiston mukaan tietokannassa on myös Suomen kansalaisia, jotka ovat tietokannan mukaan sotineet vapaaehtoisina Ukrainassa.

Jutusta ei selviä, mitä seurauksia etsintäkuulutettuna olosta tarkalleen ottaen on.

– Olemme löytäneet listalta yli 700 ulkomaalaista, jotka tuskin koskaan tulevat Venäjälle, mutta jotka ovat täällä tutkinnan alla selkeästi poliittisista syistä, Mediazona kirjoittaa.

Listalla on myös muun muassa Viron pääministeri Kaja Kallas, jota epäillään “määrittelemättömistä rikoksista”. Postimees-lehden mukaan listalla on myös esimerkiksi Viron valtiosihteeri Taimar Peterkop.

Venäjän hallinto näytti tiistaina vahvistavan lehden tiedot etsintäkuulutettujen listan olemassaolosta.

Kremlin edustaja Dmitri Peskov kommentoi tiistaina uutistoimisto AFP:lle, että Kallas ja muut balttipäättäjät ovat listalla, koska nämä ovat tehneet “vihamielisiä toimia” Venäjää vastaan.

Mediazona-lehden mukaan etsintäkuulutettujen listalla on pääasiassa venäläisiä tai entisten neuvostotasavaltojen kansalaisia. Monet heistä linkittyvät jotenkin Ukrainan sotaan.

Etsintäkuulutettujen listalla on esimerkiksi Ukrainan armeijan henkilöstöä.

Uutista päivitetty kauttaaltaan klo 12.41

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE