Politiikka

Mikael Jungner täräyttää sopeutumiseläkkeellä ”puliveivaavista” ex-kansanedustajista: ”90 % joukosta pilaa koko porukan maineen”

Eduskunnasta vuonna 2015 lähtenyt viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtaja Mikael Jungner tuomitsee sopeutumiseläkkeellä ”puliveivaavat” entiset kansanedustajat.

”Kun lukee sopeutumiseläkkeellä puliveivaavien entisten kansanedustajien haastatteluja, sitä pohtii että nyt kyllä 90 prosenttia joukosta pilaa koko porukan maineen”, Jungner kirjoittaa Twitterissä.

Kansanedustajien sopeutumiseläkkeen poistoa vaativa kansalaisaloite luovutettiin kuun alussa eduskunnalle.

Sopeutumiseläke on saanut voimakasta kritiikkiä laajalti. Ennen vuotta 2011 eduskuntaan valitut kansanedustajat ovat oikeutettuja sopeutumiseläkkeeseen, jos he ovat toimineet kansanedustajina vähintään seitsemän vuotta. Sopeutumiseläke korvattiin vuonna 2011 sopeutumisrahalla, jonka edut ovat eläkettä suppeampia.

Aloite sopeutumiseläkkeen poistamisesta keräsi yli 70 000 kannatusilmoitusta. Siinä esitetään kaikkien kansanedustajien siirtämistä sopeutumisrahan piiriin. Sopeutumisrahaa maksetaan kansanedustajille enintään kolme vuotta, kun taas sopeutumiseläkettä saa vanhuuseläkkeelle siirtymiseen asti.

Sopeutumiseläkkeen poistamisesta on keskusteltu myös eduskunnassa. Puhemies Paula Risikko sanoi helmikuussa, että nykymuotoisena se ei ole tästä päivästä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat