Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

D-analyysit

Milloin puhemies huolestuu sunni-islamin asemasta Saudi-Arabiassa? – Sipilä ja Risikko saarnasivat populistien korvasyyhyyn

Lehtikuva
Toimituksen kommentit

Simo Alastalo

Kirjoittaja on Demokraatin politiikan toimittaja.

Eduskuntavaalien läheisyys ja nousussa oleva maahanmuuttoteema kasvattavat hallituspuolueiden johtavien poliitikkojen epätoivoa. Viikonlopun puheenvuoroissa epätoivo näkyi todellisuuspakoisena äänestäjien kosiskeluna.

Simo Alastalo

Demokraatti

Ensin puhui Ylen Ykkösaamussa vieraillut pääministeri Juha Sipilä (kesk), joka esitteli television katsojille some-aikakaudelle tyypillisen vaihtoehtoisen faktan.

Pääministeri väitti Eurooppaan pakolaiskriisin aikoihin pyrkineiden ihmisten tulleen tänne suurimmaksi osaksi taloudellisista syistä.

Sipilän kanssa ovat eri mieltä muun muassa EU:n maahanmuuttoviranomaiset, jotka myönsivät tilastojen mukaan valtaosalle Eurooppaan tulleista turvapaikan vuosina 2016-2017.

Joko turvapaikkoja myönnettiin virheellisesti tai sitten Juha Sipilä puhui pehmeitä. Veikkaan vahvasti jälkimmäistä.

Sipilä ei jäänyt viikonlopun ainoaksi tuunattujen tosiasioiden tulkiksi.

Kaappien ovista saa Suomessa tulla ja mennä melko vapautuneesti.

Vapaakirkon tilaisuudessa puhunut eduskunnan puhemies Paula Risikko (kok.) oli Ilkka-lehden mukaan huolissaan kristittyjen mahdollisuudesta ”uskovaisuuteen” maassa, jossa evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuuluu 71 prosenttia väestöstä.

Kun mukaan lasketaan vielä muiden kristillisten kirkkokuntien kuten vapaakirkon jäsenet, Suomi näyttäytyy niin kristillisenä valtiona, että puhemiehen voisi odottaa huolestuvan seuraavaksi sunni-islamin asemasta Saudi-Arabiassa.

Risikon mukaan kristittyjä ollaan työntämässä Suomessa kaappiin samalla, kun kaikki muut ovat tulossa kaapista ulos. Puhemies jättää mainitsematta, että ”muiden” ulos tuleminen vaikuttaisi olevan ongelma vain professori Puolimatkan kaltaisille ”uskovaisille” kirjoittajille.

Muutoin kaappien ovista saa Suomessa tulla ja mennä melko vapautuneesti. Terveisiä myös Etelä-Pohjanmaalle.

Sekä Sipilän että Risikon lausunnot sopivat kuin sattumalta populistiseen agendaan, jossa kannetaan huolta ”kristityn” Euroopan tulevaisuutta uhkaavasta islamilaiseksi brändätystä maahanmuutosta.

Suomessa näitä teemoja ovat pitäneet yllä tähän saakka lähes yksinomaan perussuomalaiset.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE