Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Ministeri ihmetteli Ylellä Venäjän tullilakia – “Ei todellakaan sujuvoita rajamuodollisuuksia”

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok.) pitää Venäjän uutta tullilakia kummallisena. Ylen Ykkösaamussa vieraillut Virolainen toivoo, että Suomen ja Venäjän tullit kävisivät tilanteen läpi.

Venäjällä on tullut voimaan tullilaki, jonka mukaan maahan voi viedä vain yhden ulkomaisen auton omistajaa kohden kerrallaan ilman ylimääräisiä maksuja. Suomen Tulli kertoi perjantaina Twitterissä, että useita suomalaisia on jo verotettu uuden lain nojalla.

Esimerkiksi yksityisautoilijat saattavat joutua vaikeuksiin, jos he ajavat lainarahalla ostetuilla eli esimerkiksi rahoitusyhtiön tai pankin omistamilla autoilla.

Venäjän uuden lain mukaan saman omistajan autoja ei voi olla Venäjällä kuin yksi samaan aikaan. Jos maahan haluaa viedä useampia ajoneuvoja kerralla, pitää maksaa muista autoista erillinen takuumaksu maahantuotaessa.

– Jos haluamme, että ihmiset liikkuvat turisteina ja tekevät kauppaa maiden välillä, tämä ei todellakaan sujuvoita rajamuodollisuuksia, Virolainen sanoi.

Ministeri kertoi ottavansa asian hoitaakseen, mikäli ratkaisua siihen ei tullien välillä synny.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE