Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

”Mistä kokoomus niistäisi ne loput 760 miljoonaa?”

Jukka-Pekka Flander
SDP:n kansanedustaja Pia Viitanen.

– Valtaan päästessään kokoomus kävisi jälleen kerran kaikkein heikompiosaisten kukkarolla, SDP:n kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan verojaoston puheenjohtaja Pia Viitanen toteaa tiedotteessaan.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Viitanen viittaa kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkäsen haastatteluun Suomen Kuvalehdessä. Sen mukaan Mykkänen hoitaisi työllisyyttä laskemalla verotusta ja leikkaamalla työttömyysturvaa.

Kokoomus on esittänyt 800 miljoonan euron kevennystä palkkatuloverotukseen. Mykkäsen mukaan puolue rahoittaisi kevennyksen leikkaamalla ”tehtyjä työttömien tasokorotuksia”, joka ei merkitsisi ”mitään kivikauden tukitasoja”.

Viitanen huomauttaa, että 20 euron korotus kuukaudessa perusturvaan eli pienimpiin korvauksiin on ainoa tasokorotus, joka työttömyysetuuksiin on tällä hallituskaudella tehty.

– Kokoomus siis leikkaisi tuloveroa 800 miljoonalla eurolla, mutta perusturvan korotuksen kustannusvaikutus valtiolle on vajaat 40 miljoonaa euroa. Mistä kokoomus niistäisi ne loput 760 miljoonaa, Viitanen kysyy.

Viitanen toteaa, että maltilliset verohelpotukset ovat perusteltuja pieni- ja keskituloisille, mutta kokoomus suuntaisi veroalen suurituloisille ja leikkaukset pienituloisille.

– SDP:n kansanedustajat ovat toistuvasti tivanneet eduskunnassa kokoomukselta, mihin se leikkaukset kohdistaisi.

– Odotan edelleenkin kokoomuksen leikkauslistaa, joka taitaisi kyllä viedä sinne kivikaudelle. Mykkänen sentään myöntää, että edellisen porvarihallituksen leikkaukset koulutukseen olivat väärää politiikkaa, Viitanen toteaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE