Politiikka

Mitä nyt? Hjallis Harkimo tapasi Heikki Hurstin, avautuu rajusti: ”Horneteilla lennellään kalliita lentotunteja”

Lehtikuva
Lehtikuva

Kokoomuksen kansanedustaja Harry Harkimo kertoo tavanneensa ruoka-apua vähäosaisille tarjoavan Heikki Hurstin, jonka ruokapalvelu ajautui rahoitusvaikeuksiin ja jonka toiminta oli tästä syystä vaakalaudalla.

”Ensinnäkin se muistutti siitä, että Suomessa on iso joukko ihmisiä, jotka joutuvat turvautumaan seurakuntien tai Hurstin kaltaisten toimijoiden ruoka-apuun. Toisekseen hämmästytti, että vaikka ruokajonot eivät ole varmastikaan inhimillisin keino apua välittää, niin jollei ole vaihtoehtoa, eikö edes nykyiset apukanavat olisi syytä pitää toiminnassa?”

Kummallista, että emme pysty näin vauraana yhteiskuntana hoitamaan tätä asiaa paremmin.

Harkimo sanoo blogissaan Iltalehdessä jutelleensa Hurstin kanssa paikan päällä.

”Hän vahvisti sen minkä moni varmaan jo tietääkin: jos ennen ruoka-apua tarvitsivat rahansa viinaan käyttäneet juopot, nyt ”asiakkaita” ovat eri syistä köyhyysloukkuun joutuneet tavalliset suomalaiset. Se on kerta kaikkiaan väärin. Mutta onhan se nyt kummallista, että emme pysty näin vauraana yhteiskuntana hoitamaan tätä asiaa paremmin.”

Harkimon mukaan leipäjonot eivät katoa yksityisillä lahjoituksilla, mutta nyt niitä kaivataan.

”Ja yhtä paljon kuin meidän kaikkien pientä panosta, tarvitaan myös julkiselta vallalta pientä pelisilmää ja maalaisjärkeä avustusten myöntämisessä. Horneteilla lennellään kalliita lentotunteja, mutta köyhimpien auttamisesta niistetään ihan tarpeeton miljoona.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat