Politiikka

Murska-arvostelua kerännyt työttömien raippamalli tukki Harkimon suun: ”Minä en halua puhua siitä”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Kokoomuksen suorapuheisena tunnettu kansanedustaja Harry Harkimolla ei paljon sanottavaa työttömiä työnhakuun patistelevasta ns. akttivimallista, jota on arvosteltu muun muassa raippamalliksi.

”Minä en halua puhua siitä, haluan puhua yrittäjyydestä”, Harkimo ilmoittaa blogikirjoituksessaan Iltalehdessä.

Hän perustelee julistustaan sillä, että yrittäjyyden kautta voidaan hänen mukaansa päästä kohti aktiivimallinkin ajurina olevaa tavoitetta, työllisyysasteen nostamista.

”En ymmärrä hallitusta. Ei aktiivimallistakaan tarvitsisi riidellä niin paljon, jos yritysten elinkelpoisuutta parannettaisiin.”

Harkimo ynnäilee, että näin työllisyysaste nousisi, kun joustavuutta olisi lisää.

”Tätä toisivat esimerkiksi alv-rajan nosto ja monta muuta asiaa. Jos paikallinen sopiminen menisi vauhdilla eteenpäin niin, että voisimme joustavammin sopia palkoista ja työajoista, se lisäisi tuottavuutta ja voisimme palkata uusia työntekijöitä. Yrittäjät ovat ainoat, jotka voivat pelastaa hallituksen työllisyystavoitteen. Mutta se vaatii toimia.”

Harkimon mukaan yrittäjien elämää pitäisi verotuksellisesti helpottaa. Myös työntekijöiden irtisanominen tulisi tehdä helpommaksi.

”Irtisanomisen helpottaminen kuulostaa ikävältä, mutta oikeasti se edistäisi huomattavasti työllistämistä. Työnantaja ei monasti voi valita aikaa tai paikkaa, missä hän työtä saa myydyksi. Sitä on tehtävä silloin kun sitä on ja missä sitä on.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat