Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Mykkänen kehottaa SDP:tä ja Marinia “heräämään todellisuuteen”

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kai Mykkänen sanoo tiedotteessaan valtiovarainministeriön tuoreen taloudellisen katsauksen paljastavan, ettei SDP:n talouspolitiikalla ole pohjaa.

Demokraatti

Demokraatti

Mykkänen jatkaa, että valtiovarainministeriön ennusteen mukaan valtion, kuntien ja hyvinvointialueiden vuosittainen velanotto on kasvamassa jopa 15 miljardiin euroon. Valtiovarainministeriön mukaan Suomen talouskasvu ei tule olemaan niin nopeaa, että velkaongelman ratkaisua voitaisiin jättää sen varaan.

– SDP:n talousohjelmalta tippui pohja pois. Pääministeri Marin on hokenut toistamiseen, että ennustettua nopeampi talouskasvu ja työllisyyskehitys ratkaisevat velkaongelman. Hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuutta ei voi laskea sen varaan, että talous ja työllisyys kasvavat ennusteita nopeammin. Nyt on oikea aika herätä todellisuuteen, Mykkänen sanoo.

Aiemmin Mykkänen on sanonut, että “SDP:n täytyy nöyrtyä” ja “Sanna Marinin täytyy nöyrtyä”.

Hän toteaa, että SDP esittää talouspoliittisessa ohjelmassaan, että julkista taloutta vahvistetaan ensi vaalikaudella kolmella miljardilla eurolla työllisyysastetta nostamalla. Mykkänen vaatii SDP:tä avaamaan ennen vaaleja, millä keinoilla tavoite saavutetaan.

– Keinojen osalta SDP:n talousohjelma on tyhjää täynnä. Koulutustason nostaminen on tärkeää, mutta esimerkiksi yliopistotutkinnon saaminen kestää keskimäärin seitsemän vuotta. Marinin hellimä aktiivinen finanssipolitiikka puolestaan tarkoittaa käytännössä menolisäyksiä. Julkista taloutta ei laiteta tasapainoon menoja lisäämällä, Mykkänen sanoo tiedotteessa.

– Kokoomus on esittänyt konkreettiset keinot talouden tasapainotukseen ja yli 100 000 uuden työllisen saamiseen. Heikoimmista voidaan pitää huolta kestävästi vain lopettamalla tulevien sukupolvien kustannuksella eläminen, hän päättää.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE