Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

“Näille kiinteistökaupoille on laitettava stoppi” – Kankaanpään tapaus tyrmistyttää

Jukka-Pekka Flander

Pitkään EU- ja ETA-maiden ulkopuolisten kiinteistökauppojen rajoittamista vaatinut kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on turhautunut Suomen hitauteen kiinteistökauppoja koskevan lainsäädännön korjaamisessa.

Demokraatti

Demokraatti

Kankaanpään seutu -lehti uutisoi eilen venäläisostajien olevan hankkimassa entisen vanhainkotikiinteistön aivan läheltä Niinisalon varuskuntaa Kankaanpäässä.

“Olen jo vuosikausia esittänyt, että tarvitsemme laajemmin EU- ja ETA-maiden ulkopuolisten ostajien kiinteistökauppoja rajoittavaa lainsäädäntöä”, Kymäläinen toteaa tiedotteessa.

Hän on erittäin huolissaan niin Kankaanpään kuin monista muistakin tapauksista.

“Asiaan on puututtava nyt jos koskaan ja laitettava näille kiinteistökaupoille stoppi.”

Hänen mukaansa nyt uutisoitu Kankaanpään tapaus on vain yksi esimerkki siitä, miksi nykyistä tiukempaa sääntelyä tarvitaan.

“Eihän voi olla niin, että naapurimaamme käydessä hyökkäyssotaa annamme heidän ostaa rutkasti majoituskapasiteettia läheltä varuskunta-aluetta. Koska tämä oikein loppuu?”

Nykyisen lainsäädännön mukaan EU- tai ETA-maiden ulkopuoliset ostajat tarvitsevat kiinteistökaupoille puolustusministeriön ostoluvan. Lupa kiinteistön hankinnalle voidaan myöntää, jos hankinnan ei arvioida vaikeuttavan maanpuolustuksen järjestämistä, alueellisen koskemattomuuden valvontaa ja turvaamista eikä rajavalvonnan, rajaturvallisuuden tai huoltovarmuuden varmistamista.

“Tämäkin tapaus osoittaa, miten vaikeaa strateginen alue on määritellä. Kyseessä olevassa rakennuskompleksissa on yli sata huonetta. Tällainen majoituskapasiteetti vain parin kilometrin päässä varuskunnasta, jos mikä, tekee kohteesta erittäin strategisen.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE