Politiikka

Näin Erkki Tuomioja kommentoi Trumpin rajua ehdotusta: ”Seuraan Yhdysvaltain presidentin norsua posliinikaupassa muistuttavaa käyttäytymistä tyytyväisenä…”

Lehtikuva
Lehtikuva

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump haluaa nostaa Nato-maiden puolustusmenot neljään prosenttiin bruttokansantuotteesta, kirjoittivat tänään muiden muassa The Hill, Bloomberg ja uutistoimisto AFP.

Aiemmin Trump on sanonut, että kaikkien Nato-maiden pitäisi noudattaa suositusta käyttää puolustukseen kaksi prosenttia bkt:staan. Tämä on Naton jäsenmaiden yhteisesti sovittu tavoite vuoteen 2024 mennessä.

Suomen entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) kommentoi Trumpin puheita tuoreeltaan Facebook-tilillään.

”Seuraan Yhdysvaltain presidentin norsua posliinikaupassa muistuttavaa käyttäytymistä Naton huippukokouksessa tyytyväisenä siihen, että meidän ei tarvitse järjestön jäsenenä kommentoida hänen edesottamuksiaan ja varustautumisuhoiluaan.”

Puolustusliiton pääsihteeri Jens Stoltenberg kertoi Brysselin huippukokouksen kynnyksellä Politico-lehdelle, että Naton 29 jäsenvaltiosta kahdeksan täyttää nykyisen tavoitteen vuonna 2018.

Trump puhui asiasta muiden Nato-maiden johtajille huippukokouksessa Brysselissä tänään.

Valkoisen talon tiedottaja Sarah Huckabee Sanders vahvisti lausunnossa Trumpin kannan.

– Hän ehdotti, että maiden tulisi paitsi täyttää aiempi sitoumuksensa kasvattaa puolustusmenojaan kahteen prosenttiin bkt:stä, myös kasvattaa niitä aina neljään prosenttiin asti, Sanders kertoi toimittajille.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat