Politiikka

”Nämä puolet olemme unohtaneet Sauli Niinistöstä” – Guzenina tahtoo sosialidemokratian puolestapuhujan ehdokkaaksi

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

Kansanedustaja Maria Guzenina (sd.) toivoo, että SDP:n presidenttiehdokkaaksi löytyy nainen.

– Ja sellainen henkilö, joka tunnistaa itsessään intohimon ja ymmärryksen, mitä puolue toivoo omalta presidenttiehdokkaaltaan. Ehdokkaan pitää olla vahva sosialidemokratian puoluestapuhuja, hyvinvointiyhteiskunnan rakentajahenkinen hahmo.

Guzenina toteaa tasavallan presidentin Sauli Niinistön olevan tällä hetkellä melkein ”kekkoslovakialaisissa” luvuissa kannatuksensa suhteen.

– Kyllä demareilla pitää olla oma ehdokas ja vastavoima nimenomaan sille ajattelulle, jota Niinistö edustaa.

– Hänhän on piinkova porvari ja se on unohtunut tässä viime vuosien aikana, kun hän ei ole sillä tavalla ottanut päivänpolitiikkaan kantaa. Minä muistan hänet ennen kaikkea valtakunnankamreerina, enemmänkin teknokraattisena ja byrokratiaankin taipuvana puhemiehenä ja sitä ennen, missä rooleissa hän on aina ollutkin. Kyllä Suomi ansaitsee sosialidemokratiaa puhuvan presidenttiehdokaan, Guzenina sanoo.

Myös Maria Guzeninan nimi on ollut esillä, kun puhutaan sosialidemokraattien presidenttiehdokkaasta.

– Kyllä siihen pitää omata sellaista valtavaa paloa ja halua. Eero Heinäluoma ehkä kiteytti sen siinä omassa näkemyksessään omasta ehdokkuudestaan, että pitää olla aikaa ja intohimoa ja halua lähteä sitten muutamaksi kuukaudeksi siihen porukkaan, joka valikoituu eri puolueiden ehdokkaista.

– Aika vaikeana näen, että pystyisin irtautumaan kaikista kuntatöistä ja eduskuntatöistä. Rakastan politiikkaa valtavasti ja politiikantekoa. Uskon, että meille varmasti löytyy henkilö ja toivottavasti hän tunnistaa itsensä jo tässä vaiheessa, vaikkei ehkä nimeäkään olisi vielä nostettu esille.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat