Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Navalnyin ruumis luovutettu hänen äidilleen

AFP / LEHTIKUVA

Venäläisen oppositiopoliitikon Aleksei Navalnyin ruumis on luovutettu hänen äidilleen, kertoi Navalnyin tiedottaja Kira Jarmysh lauantaina X-palvelussa. Ruumis luovutettiin yli viikko sen jälkeen, kun Navalnyi kuoli vankileirillä Siperiassa. Navalnyi kärsi leirillä 19-vuotista tuomiotaan, joka oli tuomittu poliittisin perustein.

Venäjän vankilaviranomaiset kieltäytyivät aluksi luovuttamasta Navalnyin ruumista hänen äidilleen Ljudmila Navalnajalle, joka oli matkustanut Salehardin kaupunkiin Jamalin nenetsien autonomiseen piirikuntaan noutamaan ruumista.

Navalnyin taustajoukot kertoivat perjantaina käynnistäneensä oikeusprosessin Navalnyin ruumiin saamiseksi hänen äidilleen. Aiemmin Navalnaja oli kertonut viranomaisten kiristäneen häntä ja vaatineen Navalnyin hautaamista salassa. Jarmyshin mukaan hautajaissuunnitelmat eivät vielä ole tiedossa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE