Urheilu

NBA-ennätys paperia, ja supertähti liittyy ylistäjiin: ”Markkanen pelaa suurella itseluottamuksella”

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Lauri Markkasen maine kasvaa koripallon NBA:ssa päivä päivältä. Tiistain pelikierroksella tulokaspelaaja Markkanen teki tähänastisen piste-ennätyksensä NBA:ssa ja vakuutti otteillaan myös supertähti LeBronin Jamesin.

Markkanen nakutti 19 pistettä ja kaapi kahdeksan levypalloa Chicago Bullsille vierasottelussa Cleveland Cavaliersia vastaan. Samalla hänestä tuli Chicago Tribune -lehden mukaan NBA-historian ensimmäinen pelaaja, joka on säkittänyt kymmenen kolmen pisteen heittoa kolmessa ensimmäisessä NBA-pelissään.

Clevelandin luottopelaaja James on ollut yksi Markkasen lapsuuden idoleista ja NBA:n kestotähti. Tiistaina James kehui nuorta suomalaispelaajaa.

– Hän pelaa suurella itseluottamuksella. Katsoin häntä paljon, kun hän pelasi yliopistopelejä Arizonassa. Hänellä oli muutaman kerran jalassaan myös nimikkokenkäni, pidin siitä, James totesi urheilukanava ESPN:n mukaan.

– Hän kehittyy vielä entistä paremmaksi. Parasta hänelle on, että hän saa nyt mahdollisuuden näyttää osaamistaan. Hän voi oppia nopeasti, jos hän tekee virheitä. Joka tapauksessa hän saa pelata paljon. Hän on hyvä pelaaja ja vaikuttaa siltä, että hän oppii koko ajan, NBA-atleetti James jatkoi.

Valmentaja ylisti

Markkasen peli kulkee, mutta voittoihin asti se ei Bullsia kanna. Chicago hävisi Clevelandille vierasparketilla 112–119. LeBron Jamesin kohtaaminen oli kuitenkin Markkaselle iso asia.

– Tämä oli unelmien täyttymys. James oli mielipelaajani lapsena. Häntä on melko vaikea vartioida, Markkanen totesi ESPN:lle.

Markkanen vaikutti myös melko tyytyväiseltä omaan urakkaansa.

– Olen pelannut paljon kolmessa ensimmäisessä ottelussa, mutta tuntuu ihan hyvältä, Markkanen sanoi.

Jamesin lisäksi myös Chicagon valmentaja Fred Hoiberg ylisti Markkasta.

– Laurista tulee hemmetinmoinen pelaaja. Tuollainen taistelu vieraspelissä kertoo hänestä paljon, Hoiberg tuumi.

STT–TUOMAS ARKIMIES

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat