Politiikka

”Ne ovat ihan p:stä, kauniisti sanottuna” – Kike Elomaa moittii soittolistat, epäilee monien artistien levyjen päätyvän suoraan roskiin

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Kansanedustaja Kike Elomaa haluaa radioihin nykyistä monipuolisemmin musiikkia.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Kansanedustaja Kike Elomaa haluaa radioihin nykyistä monipuolisemmin musiikkia.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Kansanedustaja Kike Elomaa haluaa radioihin nykyistä monipuolisemmin musiikkia.

Kansanedustaja, laulaja RitvaKike” Elomaa (ps.) jakoi eduskunnassa joulun alla lahjalevyjä, jossa on hänen omia laulujaan. Myynnissä levy ei ole.

Elomaa kertoo haluavansa viestiä levyllään, että Suomessa on ainoastaan pieniä paikallisradioita, ei enää kovin montaa, jotka soittavat suomalaisten musiikintekijöiden ja esittäjien omakustannelevyjä.

– Ne eivät pääse oikeastaan enää ollenkaan suurten radiokanavien soittolistoille. Siellä on yleensä aina se määrätty porukka, jonka levyt soivat. Ne ovat ihan hyviä, mutta nämä eivät pääse koskaan niihin, Elomaa sanoo.

Elomaan levyllä on hänen vanhoja lähinnä iskelmällisiä nauhoituksiaan mutta myös täysin uusiksi tehty kappale Suomi on mun maa. Viime viikolla se oli paikallisradioin neljänneksi soitetuin kappale.

”Nykyään minä epäilen, ne menevät suoraan roskikseen.”

Elomaa on närkästynyt suurten radiokanavien soittolistoihin.

– Ne ovat ihan p:stä, kauniisti sanottuna. Se on väärin. Ennen vanhaan oli niin, että musiikintekijät ja esittäjät lähettivät levynsä, he pääsivät haastatteluun ja levy soitettiin ainakin jonkun kerran. Nykyään minä epäilen, ne (levyt) menevät suoraan roskikseen eikä niitä oteta ikinä mihinkään soittolistoille, Elomaa sanoo.

Soittolistat ovat sinänsä pitkäaikainen keskustelun ja kritiikin aihe. Elomaa toivoo yhä, että jokin muuttuisi.

– Meillä on valtavan suuri määrä porukkaa, jotka tekevät tätä musiikkia työkseen ja esittävät sitä työkseen. Se on meille kansallisesti hyvin tärkeää, että meidän oma iskelmä- ja pop-musiikkimme myös pysyy hengissä samoin kuin tanssilavat. Se ei onnistu, jos sitä musiikkia ei kuule missään enää.

Elomaa aikoo pitää asiaa esillä.

Elomaa toivookin, että radio- ja tv-kanavat huomioisivat nykyistä laajemmin suomalaisia musiikintekijöitä.

– On porukkaa, jotka ovat pilvin pimein tehneet keikkaa, eivät ne pääse koskaan televisioon eikä mihinkään esiintymään. Se on aika sääli, koska kuitenkin tuolla kentällä tykätään. Sitten kun teet hyvin oman ammattisi ja esiinnyt ja teet sitä työksesi, niin kyllä jokainen haluaa sitä kannustusta ja myös, että pystyy seuraavan levyn tekemään.

– Minulle usein vastataan niin, että sitä soitetaan radiokanavilla, mitä kansa haluaa. Tämä ei pidä paikkaansa. Jos musiikki ei soi koskaan…eiväthän ihmiset voi edes tietää, että sellainen levy tai kappale on olemassa.

Elomaa sanoo, että aikoo pitää asiaa nyt esillä muun muassa lähettelemällä aiheesta lehtiin mielipidekirjoituksia.

– Tämä on kädenojennus, laitetaan tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti musat soimaan.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat